tag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post1266559786318752424..comments2024-02-28T06:18:26.604-02:00Comments on Keittiökameleontti: CashewjugurttiaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-8257555859698944212014-03-09T11:37:03.642-02:002014-03-09T11:37:03.642-02:00En ole itse yrittänyt jogurttia. Cashew-viiliä kyl...En ole itse yrittänyt jogurttia. Cashew-viiliä kyllä, mutta se onnistui vain "ensimmäisellä otolla" suoraan aidon viilin siemenestä. Tokalla kerralla ei lähtenyt kunnolla hapattumaan, enkä uskaltanut käyttää :/ Olisi kiva tietää, jos joku on onnistunut.Outi Rinnehttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-86421577933166624892014-03-08T13:27:26.684-02:002014-03-08T13:27:26.684-02:00Voiko tuosta jugurtista ottaa lusikallisen "j...Voiko tuosta jugurtista ottaa lusikallisen "juureksi" ja lisätä sen vain nesteeseen`?<br>Onko kukaan kokeillut onnistuuko tuolla tavoin tekemään lisää jugurttia, niinkuin esim viiliä pystyy tekemään?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-87953985299961262782010-04-29T09:02:58.324-02:002010-04-29T09:02:58.324-02:00Anonyymi, leipätaikinaan on menneet muutamat epäil...Anonyymi, leipätaikinaan on menneet muutamat epäilyttävät kokeilut minullakin ja yleensä tosiaan on tullut hyvää :)Okriinahttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-59298906356295029682010-04-28T11:04:48.192-02:002010-04-28T11:04:48.192-02:00Kiitos vastauksesta! :) Päätinkin jo että ostan ai...Kiitos vastauksesta! :) Päätinkin jo että ostan aivan uuden lasisen purkin tätä tarkoitusta varten, jossa kannen saa ilmatiiviisti kiinni (näin jossain ohjeessa hapatuksen käytössä juuri sellaisen). Lasi taitaa olla myös helpompi puhdistaa kuin muoviastiat. Viime kerralla kiehautin kyllä veden ja huuhdoin sekä liotin pähkinät, mutta ehkä syynä oli tosiaan epäilemäsi astia. Onni onnettomuudessa, käytin käyneen cashew-massan "juureksi" rieskaan. ;D Hyvää tuli!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-39985980404229228182010-04-27T17:30:27.164-02:002010-04-27T17:30:27.164-02:00Anonyymi, kuulostaa käymiseltä, eli sekaan on pääs...Anonyymi, kuulostaa käymiseltä, eli sekaan on päässyt ei-toivottuja bakteereita. Tätä voi yrittää välttää huolehtimalla, että välineet, astiat ja omat kädet ovat mahdollisimman puhtaita. Samasta syystä käytän aina kiehautettua ja sitten jäähdytettyä vettä. Myös pähkinöiden pinnassa voi olla epäpuhtauksia, joten pähkinät kannattaa huuhtoa kunnolla. Itselleni on myös käynyt samalla tavalla ja luultavasti se johtui huonosti pestystä liotusastiasta. Toivottavasti seuraava kokeilusi onnistuu!Okriinahttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-51385274977409397322010-04-26T05:54:59.854-02:002010-04-26T05:54:59.854-02:00Kuulostaa ihananalle tämä jugurtti ja yritinkin si...Kuulostaa ihananalle tämä jugurtti ja yritinkin sitä tehdä mutta en tiedä menikö pieleen... Seos oli 1 vrk:n päästä erittäinkin kuohkeaa ja kuplivaa ja meneillään tuntui olevan enemmänkin käymisreaktio, tuoksukin oli "hiivamainen". Osatteko sanoa mitkä ovat tekemisen kriittiset pisteet eli mihin pitäisi kiinnittää huomiota jotta onnistuisi? Olen vasta noviisi raakaravinnon suhteen ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-47667539850679933662010-04-10T19:42:08.383-02:002010-04-10T19:42:08.383-02:00Rakennusmies, ei kun kypärä päähän ja kokeilemaan ...Rakennusmies, ei kun kypärä päähän ja kokeilemaan ;)Okriinahttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-72175089875472032062010-04-09T13:43:21.395-02:002010-04-09T13:43:21.395-02:00Tätä jugurttia on pakko kokeilla, jos samalla sitt...Tätä jugurttia on pakko kokeilla, jos samalla sitten vaikka räjäyttäisi keittiön ;)<br>kiitos hienosta ohjeesta.Rakennusmieshttp://www.blogger.com/profile/10994178074959825403noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-88654323686698874452010-02-18T07:28:53.144-02:002010-02-18T07:28:53.144-02:00Olisiko sulla suositella jotain tiettyjä maitohapp...Olisiko sulla suositella jotain tiettyjä maitohappokapseleita ja mistä niitä kannattaisi hankkia? Netti ei oikein antanut vastauksia kun yritin lisäaineiden varalta tutkia eri vaihtoehtoja, eikä Oulun Lifekaan lisäaineettomia yksilöitä tarjonnut pikaisen vilkaisun perusteella.Iisahttp://www.blogger.com/profile/06584853146905649318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-28499762530596163262009-11-04T18:14:07.163-02:002009-11-04T18:14:07.163-02:00Mia Lucia, Molkosanissahan on kyllä maitohappobakt...Mia Lucia, Molkosanissahan on kyllä maitohappobakteereja, ja periaatteessa elävät bakteerit käynnistävät toivotun käymisprosessin. Joissain ohjeissa pähkinäjugurttien/juustojen käyttämiseen käytetään rejuvelacia, eli uudistavaa juomaa, joka on tehty vehnänjyvien liotusvedestä käyttämällä eli siinä on myös maitohappobakteereja. En tiedä ajaisiko Mokosan samaa asiaa. Itse en sitä muutenkaan käytä, koska on maitopohjainen, mutta jos kokeilet, olisi mielenkiintoista kuulla, miten kävi!<br><br>Fanny, Relatableteissa on eläviä bakteereja, mutta niissä on myös apuaineita. Nopea kurkkaus tuotesisältöön paljasti ainakin makeutusaineita, pintakäsittelyainetta, kovetettua palmuöljyä, sitrusaromia, ja happamuudensäätöainetta. Sen sijaan kapselien sisältö tai jauheena ostettava maitohappobakteeri on täyttä tavaraa, ilman lisäaineita. Suosittelen niitä.<br>Onnittelut Bamixin johdosta. Sillä pääseekin jo sekoittelemaan aika kivasti :)Okriinahttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-44711520381778921682009-11-04T14:59:19.182-02:002009-11-04T14:59:19.182-02:00Vitsit, tätä pitää testata! Uusi Bamiximmekin saap...Vitsit, tätä pitää testata! Uusi Bamiximmekin saapui tänään, ja eilen ostin kookosjauhoa.<br>Ainut mitä jäin miettimään on se, mahtaisiko hapatus toimia relatabletilla, jos sen liettäisi pieneen määrään vettä ja sekoittaisi mukaan... Ei oikein innostaisi ostaa isoa pönikkää uusia kapseleita, kun relatabuja on jo kaapissa.Fannyhttp://www.blogger.com/profile/01400698767689574689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-77874786309812562642009-11-04T06:16:31.829-02:002009-11-04T06:16:31.829-02:00Toi cashew-kookosrahka on varmasti herkkua...ja yl...Toi cashew-kookosrahka on varmasti herkkua...ja yleensä kaikki missä on kookosta =). Voiskohan ton maitohappobakteerikapselin korvata esim. Molkosanilla?Mia Luciahttp://www.blogger.com/profile/08427432147034699090noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-24870639647189553592009-11-02T09:43:58.516-02:002009-11-02T09:43:58.516-02:00Chaos, ohjekin löytyy, mutta en vaan ole ennättäny...Chaos, ohjekin löytyy, mutta en vaan ole ennättänyt postata vielä. Tulossa on ...Okriinahttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-20685116146330502662009-11-02T09:12:41.806-02:002009-11-02T09:12:41.806-02:00punajuuripatee, nam! Onko sulla jossain olemassa o...punajuuripatee, nam! Onko sulla jossain olemassa ohje siihen? =)Chaoshttp://www.blogger.com/profile/11105414980505880449noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-4156234239498074972009-11-01T17:56:24.538-02:002009-11-01T17:56:24.538-02:00Yaelian, cashew on kyllä paras :) En tiedä, toimis...Yaelian, cashew on kyllä paras :) En tiedä, toimisiko kookos tässä ihan sellaisenaan raastettuna tai hiutaleina... Lämpötilat alkaa olla meillä jo aika alhaisia, mikä tuntuu vaikuttavan vähän kaikkeen idättämisistä alkaen.Okriinahttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-24416383267899506502009-11-01T05:25:04.017-02:002009-11-01T05:25:04.017-02:00Cashew on kyllä ihan mahtavan ihana raaka-aine! Mä...Cashew on kyllä ihan mahtavan ihana raaka-aine! Mäkin olen tehnyt juustoja ja jugurtteja siitä,mutta varmaan tuo kookosjauhe tekee siitä vähän erilaisen;harmi kun täällä ei noita kookosjauhoja ole.Olen pari kertaa (tosin silloin oli aika lämmintä) jättänyt cashewjuuston pidemmäksi aikaa "hapettumaan" ja siitä on tullut tosi hyvää.Yaelianhttp://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.com