tag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post2247190513156465694..comments2024-02-28T06:18:26.604-02:00Comments on Keittiökameleontti: Banaani-mantelijogurttia...Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-89413991993490684992010-04-14T04:13:53.385-02:002010-04-14T04:13:53.385-02:00Adwin, periaatteessa raakaruokailussa/ elävässä ra...Adwin, periaatteessa raakaruokailussa/ elävässä ravinnossa ei käytetä kiehuvaa vettäkään, mutta olen nähnyt tässä erilaisia käytäntöjä näiden ryhmien sisälläkin. Periaatteessa siis entsyymit alkavat tuhoutua jo 40 asteessa, joten osa niistä kiehuvassa vedessä menetetään, vaikkei manteleita keittäisikään. Toisaalta itse voi valita, miten puristi haluaa näissä jutuissa olla, varmasti kuumentamallakin kuoritun mantelijugen hyödyt ovat suuremmat kuin joku muut vaihtoehdot...Okriinahttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-11207076347259504412010-04-13T17:26:30.059-02:002010-04-13T17:26:30.059-02:00Itse kuorin mantelit niin, että laitan ne esim. pi...Itse kuorin mantelit niin, että laitan ne esim. pieneen kattilaan ja kaadan päälle kuumaa vettä sen verran että juuri ja juuri peittyvät ja laitan vielä kannen päälle ja annan olla ehkä jonkun 5-10 minuuttia. Yleensä kuoret irtoaa tuon jälkeen ihan kevyesti vähän sormissa pyörittämällä. Joskus olen pitänyt kattilaa liedellä pienellä lämmölläkin, ettei vesi ole päässyt kauheasti jäähtymään, niin on irronnut tiukemmassakin olevat kuoret.<br><br>En sitten tiedä sopiiko tuo tapa raakaruokaan, sillä vesihän on kyllä kiehuvaa, mutta itse mantelit ei varsinaisesti kypsy, koska niitä ei kuitenkaan keitetä.Adwinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-18964706615004376442010-03-02T18:02:57.496-02:002010-03-02T18:02:57.496-02:00Päivi, kuvauksesi perusteella kuulostaisi, että jo...Päivi, kuvauksesi perusteella kuulostaisi, että joku ylimääräinen mikrobitoiminta on käynnissä. Itse en ole vastaavaa kokenut, jotkut, kuten auringonkukan siemenet, aiheuttavat pinnan tummumista, mutta ei mitään erityisiä "värejä" pitäisi ilmaantua. Jogurtin tekoon käytettävien välineiden tulisi olla mahdollisimman puhtaita. Myös joissain pähkinäerissä voi olla epäpuhtauksia, mikä vaikuttaa lopputulokseen. Oletko huomannut samoja reaktioita eri pähkinäerillä valmistaessa?<br><br>Katariina, Kuoret eivät sinällään haittaa, mutta niistä irtoaa vähän karvasta makua hapattaessa. Kuorin mantelit myös, koska halusin vaaleampaa ja tasaisempaa jogurttia. Juuston tyyppisissä olen jättänyt mantelit kuorimatta samoin mantelimaitoa tehdessäni.<br><br>Kirsti, olen itse todennut, että huokoisena materiaalin muoviastioihin jää helpommin epäpuhtauksia ja happamoitusmiprosessiin tulee mukaan kutsumattomia vieraita. Muovi myös imee itseenä makuja ja hajuja, joita sitten saattaa irrota myös jogurtin joukkoon.Okriinahttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-50655940544480603032010-03-02T13:34:46.012-02:002010-03-02T13:34:46.012-02:00Katariinan kanssa samaa mietin, mutta myös että on...Katariinan kanssa samaa mietin, mutta myös että onko tuon hapatusastian materiaali jäykkäkin kriteeri. Meinaan nääs et blenderin muoviseen kulhoon saisi niin mukavasti kannen päälle ja kaappiin - laiskamato kun on. :-)kirstinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-42944428126998261412010-02-26T06:07:31.656-02:002010-02-26T06:07:31.656-02:00Miksi mantelit pitää kuoria jugurttia varten, jos ...Miksi mantelit pitää kuoria jugurttia varten, jos toisaalta ravintoaineiden vuoksi mantelit kannattaa syödä kuorineen?Katariinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-89339541736437859242010-01-25T12:57:17.437-02:002010-01-25T12:57:17.437-02:00Onkos se normaalia että pähkinäjogurttia tehdessä ...Onkos se normaalia että pähkinäjogurttia tehdessä siihen päivän kuluttua ilmestyy vaaleanpunaisia täpliä tai muuta eriskummallista. Mikä siis on normaalia hapatuksessa tapahtuvaa muutosta? Olen muutaman kerran tehnyt ja aina pinnalle on ilmestynyt vaaleanpunaisia kohtia. Vähän olen uskaltautunut maistelemaan, ei maistu pahalta mutta en silti ole uskaltautunut sen enempää syömään...Paivihttp://www.blogger.com/profile/05162004899108238199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-10839828853796564262010-01-05T06:50:16.007-02:002010-01-05T06:50:16.007-02:00Lehtikuusi, kiitos :D Banaanin tilalle en suoraan ...Lehtikuusi, kiitos :D Banaanin tilalle en suoraan osaa suositella mitään vähemmän hiilaripitoista. Ainahan voit tehdä jogurttia pelkästään manteleista tai pähkinöistä ja makeuttaa jälkikäteen esim. marjasoseilla.Okriinahttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-90214132654583003632009-12-18T14:16:28.649-02:002009-12-18T14:16:28.649-02:00Nämä sinun ohjeet ovat kyllä kertakaikkisen inspir...Nämä sinun ohjeet ovat kyllä kertakaikkisen inspiroivia. Hienot kuvat, selkeät tekstit, selkeät ohjeet ja selkeät fontit. Ei muuta kuin Go Go. Minusta näissä ohjeissa on ainesta kirjaksi. Jään täällä odottelemaan, että milloin julkaiset ü.<br><br>Mitä suosittelisit tuohon banaanin tilalle, jos banaani on liian hiilaripitoinen?Lehtikuusihttp://www.blogger.com/profile/14139049976830716978noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-18570647605879583022009-12-15T19:36:58.419-02:002009-12-15T19:36:58.419-02:00Daniela, kiitos palautteesta! Itseäni kiinnostaa j...Daniela, kiitos palautteesta! Itseäni kiinnostaa jokatapauksessa mitä ja miksi jotain syön ja mitä vaikutuksia ravinnolla ja ruokavalinnoilla on laajemminkin. Joten jos löydän perustellulta vaikuttavaa infoa, laitan sen mielelläni yleiseen jakoon.<br>Maitohapoista minulla on nyt käytössä Biolatte Original, jota muistaakseni ostin yhdestä Life-myymälästä. Juge hapattuu varmasti muillakin valmisteilla, olen käytänyt myös Gefilus-kapseleita, mutta Biolatte on lisäaineeton ja muutenkin tehokas tuote.Okriinahttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-22174001430355817482009-12-14T18:22:23.973-02:002009-12-14T18:22:23.973-02:00On ihan mahtavaa, kun aina jaksat liittää paljon i...On ihan mahtavaa, kun aina jaksat liittää paljon infoa reseptien kylkijäisiksi - se tuo postauksiin todella paljon lisäarvoa!<br><br>Olen muuten miettinyt näitä juggereseptejä katsellessani, että mistähän mahdat hankkia maitohappokapselit? Ihan apteekista? Osaatko suositella jotakin tiettyä valmistetta?<br><br>Jatka huipun blogilinjasi ylläpitoa! :)<br><br>-DDaniela / Daily Ekohttp://www.blogger.com/profile/01365374635376768437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-79960887268083392182009-12-14T04:19:23.443-02:002009-12-14T04:19:23.443-02:00Yaelian, manteleissa tosiaan on paljon rasvaa, vai...Yaelian, manteleissa tosiaan on paljon rasvaa, vaikka ne eivät edes tunnu niin rasvaisilta kuin cashewit! Cashewit ovat jo itsessään niin kermaisen tuntuisia. Onneksi manteleiden rasva on hyvää sellaista.Okriinahttp://www.blogger.com/profile/00389767883452521112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4336218321325743065.post-35952449992875347212009-12-13T13:29:11.342-02:002009-12-13T13:29:11.342-02:00Mmm,hyvää.Itse tykkään hurjasti banskuista ja käyt...Mmm,hyvää.Itse tykkään hurjasti banskuista ja käytän niitä paljonkin,viime aikoina kuivattu banaanirulla on noussut karkkiherkuksi!<br>Mantelit ovatkin hyviä, ja täytyisi hapatella myös niitä eikä aina vaan cashewpähkinöitä,etenkin,kun manteleita täällä vielä kasvaakin,eli ovat lähiruokaan.Mutta tiesitkö,että manteleissa on enemmän rasvaa kuin cashewpähkinöissä?Yaelianhttp://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.com