Sivut

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Manteli-hernehummus




Kevätauringon kunniaksi pistelin ensimmäiset herneet multaan. Versoja odotellessa teki mieli kokeilla jotain muutakin hernemäistä. Pyöräyti tällaisen raikkaan viheän hummuksen, kylläkin pakasteherneistä tähän vuodenaikaan. Kesällä laittaisin ehdottomasti tuoreita ja makeita.

IMG_0855

Jauhoin ensin mantelit jauheeksi

IMG_0857

ja lisäsin sulaneet herneet.

IMG_0859

Vähän suolaa, pippuria ja mausteita

IMG_0860

Harkitsin hetken korianterin tai sitruunamelissan välillä mutta päädyin lopulta lisäämään puskan tuoretta minttua.

IMG_0861

Ja se on siinä!

Manteli-hernehummus

  • 3 dl (kuivia) manteleita
  • 1/2 l herneitä (sulatettuna)
  • 1/2 tl laatusuolaa
  • 1 rkl (luomu-) sitruunanmehua + hieman raastettua kuorta
  • mustapippuria
  • 1/2 tl jeeraa
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • ripaus cayennea
  • tuoretta minttua, korianteria tai sitruunamelissaa

Jauha mantelit tehosekoittimessa jauheeksi. Lisää herneet ja soseuta. Jos tehosekoittimesi on kevyempää mallia, voi olla hyvä siirtyä tässä kohtaa työstämään massaa monitoimikoneella. Lisää loput ainekset tuoretta minttua lukuunottamatta ja tehosekoita massa sileäksi. Sekoita lopuksi käsin silputtua minttua, korianteria tai sitruunamelissaa. Vie tarjolle tai säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa.

Hyvää levitteenä kräkkerien, suolaisten keksien tai ruisleivän päällä. Erityisen hyvää myös salaatinlehteen kääräistynä kevätsipulin, ohuiden kurkkusuikaleiden ja vesikrassin kanssa. Ja sittenkin jäin kaipaamaan sitä korianteria...

IMG_0870


2 kommenttia:

  1. Tulipa siitä nätin värinen! Meillä on just nyt herneiden ja papujen aika:)

    VastaaPoista
  2. Jael, paras aika vuodesta siis :), joten sittenhän tämä ohje sopii juuri sinne.

    VastaaPoista