Lämpimän päivän kunniaksi veivasin extra-aurinkoisen satsin lisäten monitoimikoneeseen myös vasta puristettua porkkanamehua, pienen tujauksen tuoretta inkivääriä ja pari passionhedelmää. Ihana raikas ja hedelmäinen kombo. Porkkana ei jäätelössä juurikaan maistu, mutta tuo upeaa värihehkua ja helpottaa blendaamista. Ja onhan se porkkana myös luonnollinen makeuttaja. Valmistusaika oli hulppeat 7 minuuttia, mukaan lukien porkkanoiden mehustus. Vielä iisimmin selviää, jos käyttää vaikkapa Brämhultsin tuorepuristettua mehua.
Porkkana-passion jäde (Raw)
4:lleValmistusaika n. 10 min.
- 500 g pakastettuja mangokuutioita
- (2 rkl jotain mietoa proteiinijauhetta)
- 1 tl raastetta tuoreesta inkivääristä
- 11/2 dl porkkanamehua (= n. 4 keskikokoista porkkanaa)
- 2 passionhedelmää
Mehusta porkkanat. Laita monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon mangokuutiot sekä inkivääriraaste. Jos haluat, sekaan voi heittää myös jotain proteiinijauhetta tuomaan vähän tukevampaa rakennetta. Blendaa, kunnes saat tasaisen, pehmistä muistuttavan massan. Tämä vie vain hetken, joten älä ylisekoita, ettei jäde mene litkuksi. Jos käytät tehosekoitinta, voit joutua välillä kaapimaan massaa kulhon reunoilta. Lisää lopuksi jäätelömassan joukkoon sisus passionhedelmistä ja pyöräytä nopeasti sekaan.
Kauho jäde annosmaljoihin ja tarjoa heti. Jos haluat vähän kiinteämpää jäätelöä, siirrä annokset hetkeksi pakastimeen.
Kuvista näkee, että olin tällä kertaa vähän hätäinen, enkä jaksanut sekoittaa rakennetta aivan tasaiseksi. Massasta tulee kuitenkin täysin sileää ja jäätelömäistä, jos jaksaa blendata hieman kauemmin.
Raw Mango Ice Cream with Carrot & Passion fruit
4 portions
Prep. time 10 min.
- 500 g frozen mango cubes
- (2 T protein powder of choise)
- 1 t fresh ginger, grated
- 11/2 dl fresh carrot juice (appr. 4 middle sized carrots)
- 2 passion fruits
Juice the carrots. Put mango cubes, carrot juice and ginger (and the protein powder if using) into the food processor/ blender. Process until soft and creamy. This will only take a few minutes, so be careful not to over do or the mixture gets too liquid. Finally, add the passion fruit and blend the seeds in with couple of pulses. Serve immediatelly.
Mums! Tätä pitääkin testata. :)
VastaaPoistaJa helppoa on :)
PoistaHerkullisen näköistä. Millä ihmeellä saat jäiset banaanit blendattua ? Yritin tänään ja jouduin sotkemaan sekaan nestettä urakalla, että suostui pyörimään. Vika voi tietysti olla blenderissä, joka on vain yleiskoneen lisälaite...
VastaaPoistaMonitoimikone on paras, ehdottomasti! Blenderin kannu on useimmiten liian kapea ja korkea, eikä moottori jaksa veivata. Pienemmät satsit onnistuu kyllä blenderilläkin paremmin.
PoistaIhanan aurinkoisen värinen jäätelö! :) Aurinkoiset päivät tuovat niin paljon energiaa ja kohottavat mieltä. Pitääkin pakastaa taas muutama banaani odottamaan jäätelöhampaan kolotusta.
VastaaPoistaPorkkana värjää todella yllättävän sähäkästi, vaikka mango itsessäänkin on jo aika keltaista. Ihanaa, että jäätelökausi on taas edessä :D
PoistaTällaiset jädet on kyllä parhaita! Millaista proteiinijauhetta laitoit tuonne?
VastaaPoistaNyt meni riisiproteiinia, joka ei ole ihan suosikkiani, mutta melko neutraalia kuitenkin :)
PoistaKiitos:)
VastaaPoistaNaista kahdesta viimeisimmasta reseptista saisi upean kevatillallisen! Molemmat menivat heti testilistalle. Ai, luuletko etta psylliumia voisi kayttaa korvaaman proteiinijauheen? Taalla Ranskassa proteiinijauheet ovat niita kamalia urheilijoiden (bodareiden) "sotkuja"
VastaaPoistaSuvi, totta näistä tosiaan tulisi hyvä ateriakokonaisuus. En suosittele psylliumia proteiinijauheen tilalle, lopputulos on paksua liisteriä! Protskujauheen voi aivan hyvin jättää pois rakenteen kärsimättä. Se on vain tuomassa vähän lisää tukevuutta noin niinkuin ravitsemuksellisesti :)
Poista