Hyvän olon keittiö?


Hyvä ruoka ja oikea ravinto luovat hyvinvointia. Mutta niin myös käsillä tekeminen, keskittynyt puuhailu, uuden luominen ja elämysten jakaminen. Kaikkea tätä tapahtuu keittiössä ja vähän sen ulkopuolellakin.

Hyvä ruoka tuottaa mielihyvää monella tasolla. Ravintoaineet vaikuttavat kehomme ja mielemme monimutkaisiin toimintoihin luoden tasapainoa ja hyvää oloa. Ruoka-aineiden maut, tuoksut ja värit sekä se, miltä ne tuntuvat, stimuloivat kaikkia aistejamme. Ruoanlaitto ovat loistava tilaisuus toteuttaa arkipäivän luovuutta ja lopputuloksen jakaminen muiden kanssa laajentaa yhteistä kokemuspiirä. Fiksuilla valinnoilla voimme ilmaista myös omia mieltymyksiämme, elämäntyyliämme ja arvojamme. Ja parhaimmillaan valintamme toimivat myös luonnon ja ympäristön hyväksi.

Kasvisruokaa vai ruokaa kasviksista? 


Kasvikunnan tuotteissa yhdistyvät kaikki edellä mainitut hyvinvoinnin elementit. Ne tarjoavat valtavan valikoiman makuja, värejä ja rakenteita, joiden valmistamisessa vain luovuus on rajana. Kasvikset, hedelmät, marjat, siemenet ja pähkinät, levät ja sienet sisältävät eniten sekä kehon että mielen optimaaliselle toiminnalle välttämättömiä ravintoaineita. Monilla niistä on myös puhtaasti lääkinällisiä vaikutuksia. Kasvisruoan lisääminen lautaselle on siis helppoa ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Kasvikset ovat todellista lähiruokaa, joita jokainen voi kasvattaa vaikka omalla ikkunalaudallaan. Erityisesti aidot, kokonaiset ruoka-aineet sekä alkuperäislajikkeet, villikasvisten käyttö sekä luomu lisäävät myös ympäristön hyvinvoinita.

Nämä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin avaimet ovat helposti kenen tahnsa ulottuvilla, joka päivä. Nauttiakseen hyvän olon ruoasta ei tarvitse erityisesti tarvitse ryhtyä miksikään, muuttaa mitään tai kieltäytyä mistään, sillä herkullinen kasvisruoka on sallittua kaikille. Tämän sivuston tarkoitus onkin tarjota tietoa, ideoita ja ohjeita, joilla selätetään viimeisetkin käsitykset siitä, että kasvisruoka on mautonta, monimutkaista, tylsää tai ettei siitä lähde nälkä.

Hyvinvointi alkaa keittiöstä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti