Päätin haastaa ruokapalstojen suosittelemat kinkkusämpylät ja kalkkunabagelit vege-skonsseilla, joiden valmistus on sitä paitsi naurettavan helppoa ja nopeaa. Skonssien (scones) ohjeet vaihtelevat huomattavastikin riippuen maasta ja maanosasta. Kaikki muistavat luultavasti myös koulun köksätunnin litteät teeleivät. Ne ovat kuitenkin kaukana englantilaisista klo viiden teellä tarjottavista kuohkeista leivonnaisista.
Itse harrastan lähinnä amerikkalaistyylisiä skonsseja, joissa täytyy ehdottomasti olla mukana kuivattuja marjoja, esim. karpaloita tai edes rusinoita. Skonsseihin voi helposti upottaa myös kaikenlaista muutakin terveellistä, kuten seuraavassa ohjeessa. Nämä skonssit tai teeleivät ovat lisäksi vähärasvaisia ja jonkin verran makeita. Kun en lausunut nimen suluissa olevaa osaa ääneen, ne läpäisivät ongelmitta lapsitestin.
Kookos(kesäkurpitsa-)skonssit (n. 15 skonssia)
Kosteat ainekset:
- 5 dl kookosmaitoa (käytin 500 g pahvitölkin Rainbow-kookosmaitoa)
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 1,5 dl kuivattuja karpaloita, kirsikoita, puolukoita tms.
- 1,5 dl kuivattuja päärynöitä silputtuna
- 1,5 dl kookoshiutaleita
- 5 dl kesäkurpitsaa hienoksi raastettuna
- 2 dl vaaleaa ruokosokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- n. 10 dl vehnäjauhoja, joista osa täysjyvää (esim. 3 dl)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl kuivahiivaa
- 2 tl kananmunan korviketta (esim. No Egg) - voi jättää poiskin
- 2 tl hienoa merisuolaa
Kesäkurpitsa mehevöittää rakennetta ja on muutenkin hyvää, mutta siitä ei kannata puhua ääneen lasten kuullen...
Hyvää varmaankin, ainesten perusteella.Hyvä tietää,että Rainbowilla on tuollainen isompi kartonkipakkaus;en huomannut viime Hesan reissulla.
VastaaPoista