lauantai 13. huhtikuuta 2013

Lähtisitkö villivihannesretkelle?

Tiedän, että ihan vielä ei villivihannesten keräily tunnu ajankohtaiselta, mutta jos hyvin käy ja kevät ottaa teospurtin, niin ihan pian ensimmäisiä makupaloja pääsee nauttimaan.

Oma villivihannes-paratiisini löytyy Helsingin Vartiosaaresta, jossa järjestän viime vuoden tapaan yhdessä luonnonkasvien hyötykäyttöön ja parantaviin vaikutuksiin perehtyneen Adela Pajusen kanssa kaksi kurssia.

Toukokuun viimeisenä sunnuntaina eli 26.5 keräilemme ja opettelemme tunnistamaan tärkeimpiä ravinto- ja lääkekasveja Adelan johdolla ja sen jälkeen päästään kokkaamaan päivän saaliista maistuva ateria. Kauhan varressa häärään minä yhdessä kurssilaisten kanssa. Ateria tulee olemaan raakapainotteinen, mutta sisältää myös kypsiä elementtejä.

Päivän retriitti kustantaa 85 € sisältäen materiaalit, opetukset ja aterian. Vartiosaareen pääsee reittiveneellä, joka maksaa 5 € suuntaansa. 

Jos päiväaika ei syystä tai toisesta nappaa, tarjoamme mahdollisuuden myös pikamaistiaisiin samana iltana klo  18 - 21.30. Illan ohjelma on sama, mutta hieman nopeutettuna versiona. Hinta on 75 € johon tällä kertaa sisältyy kurssilaisille järjestetty paluumatka taksiveneellä, sillä lautta lopettaa liikennöinnin jo ennen kurssin päättymistä.

Ilmoittautumiset Adelalle osoitteeseen info(at)luonnontie.fi. Ja jos maltatte piipahtaa blogissa vielä uudelleen, päivitän tänne pian kuvia viime vuoden kursseilta. 

Voin sanoa, että odota itse jo aivan täpinöissäni villiretkelle pääsyä. Luonnonherkkujen lisäksi Vartiosaaren luonnon rauhoittava ja virkistävä vaikutus on jotain, jonka haluaisin jakaa teidän kaikkien kanssa! Siispä hip hei ilmoittautumaan!


Muutama maistiainen viime vuodelta:


Vartiosaaren luonnossa suorastaan kahlaat salaatissa.


Puhdasta, raikasta ja rapeaa. Salaattiin menossa nuorta vuohenputkea ja pehmeitä vaahteranlehtiä.

Suolaheinällä maustettu savikka-gremolata tomaattikätköissä.


Mesiangervokermaa ja orvokkilettuja.


Suomen stevia on mesijuuri eli kallioimarre, jolla makeutuivat kookospallot.


Bonarina luontoreitin varrelta löytyy ainutlaatuinen kotkansiipilehto. Luonto tekee ihmiselle hyvää.
6 kommenttia:

 1. Olispa kiva olla mukana..Täällä olen ihan onneton kun villivihannesten aika loppui ennen aikojaan kuivuuden vuoksi ja kun tulen kesällä Suomeen,on noiden aika jo ohi.

  VastaaPoista
 2. Jael, no onpa kurjaa, jos ei siellä päässyt kunnolla keräilemään. Täällä on harvemmin kuivuusongelmaa, mutta paras kausi on lyhyt joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 3. Voin melkein maistaa suussa tuon viimekeväisen Vartiosaaren retken herkun, mesiangervokerman (muistini mukaan kallioimarteella makeutettuna) ja orvokkiletut! Tule jo villivihannesaika! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, kyllä vesi herahti kielelle minullakin, kun kaivelin viime vuoden kuvia ja makumuistoja :) Äkkiä nyt vain lumet veks ja aurinko lämmittämään!

   Poista
 4. Houkuttelevia kuvia! Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista