lauantai 25. toukokuuta 2013

Vaahterankukkamurot


Meillä ei ehkä ole hanamia, mutta vaahteran kukkien allakin voi herkistyä. Kun vaahtera kukkii, kesä on melkein täällä ja uhkean metinen tuoksu täyttää ilman. Puiden kukkavaahto kestää tosin vain hetken. Nyt se on jo poissa.



Säilöin kuitenkin osan purkkiin ja tein niistä vaahteramuroja. -Tietenkin :)

Vaahteramurot


  • 2 l tattarin ituja
  • 2 - 3 rkl vaahterasiirappia
  • ripaus laadukasta suolaa
  • 2,5 dl kuivattuja vaahteran kukkia



Sekoita juuri ja juuri itäneeseen tattariin vaahterasiirappi ja suola. Kuivattele kuivurissa tai uunin alaosassa n. 40 asteessa yön yli (tai kunnes tattari on rapeaa). Sekoita joukkoon kuivattuja vaahteran kukkia. Muitakin mietoja syötäviä kukkia voisin kokeilla. Säiytä kannellisessa purkissa kuivassa ja viileässä. 

8 kommenttia:

  1. En tiennyt että vaahteran kukkiakin voi kuivatella ruoaksi. Näyttää tosi hyvältä. Nam.


    Terkuin, Inna

    kirsikanmarjoja.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja voi syödä tietysti sellaisenaan. Kirsikankukat ja syreenit käy samaan puuhaan, samoin omenan kukat :) Ps. hauska kuorihedelmien syöntitesti sulla blogissa :D

      Poista
  2. Ihanan vihreitä nuo kukkaset:) Antavatko ne paljon makua noille muroille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaahtera tosiaan säilyy kauniin vihreänä myös kuivatessa. Niissä on hienovarainen kukkien tuoksua muistuttava aromi.

      Poista
  3. Voi pirskatti,että luin tämän vasta nyt. Pihassani on 5 isoa vaahteraa! Kumpa muistais ensi keväänä. Siis tavallisen pihasyreenin kukkia voi syödä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ensi keväänä sitten ne vaaherankukat, mutta tosiaan nyt kannattaa napsia pihasyreenin kukkia. Syreenivesi on elegantti janojuoma näin helteellä. Pari kuintoa vesikannuun ja kannu jääkaappiin, niin hetken päästä on makuvesi valmiina. Syreenin kukilla voi kokeilla esim. kerma- tai muun vaahdon maustamista. Kukissa on jonkin verran eroja: osa maistuu karvaalle, osa on mietoja. Kannattaa vähän maistella ennen keräämistä.

      Poista