torstai 2. tammikuuta 2014

A niinkuin Arki ja Avokado-juge (Raw)


Olen ilmeisesti aika tylsä tyyppi, mutta salaisesti loman loppupuolella ja juhlahumun lomassa alan odotella arkea. Ja kun ensimmäinen ns. arkiaamu koittaa, olo on suorastaan onnellinen. Tervetuloa rutiinit, yksinkertaiset ateriat ja muut tavallisten päivien tarjoamat helmet!

Vuoden alussa lehdet pursuavat jälleen detox-ohjeita, mutta itselleni paluu arkipöperöihin riittää. Oma filosofiani on, että kun arki on kohdallaan, erityisiä kuureja ei tarvita. Ja jos jonkin sisäisen suursiivouksen haluaisinkin pitää, sen ajankohta olisi lämmin vuodenaika. Silti arkiaamun kunniaksi nauttimani avokado-juge saattaisi toimia myös detoxaajan ruokalistalla. Ainakin se tarjoaa vatsaa hellivän ja ravinteikkaan alun aamuun, makunystyröiden hyrinää unohtamatta.

Ohje on simppeli, paljon marjoja ja kermaista avokadoa. Paljon ravinteita ja makua, eikä mitään turhaa. Rakenne  muistuttaa turkkilaista jogurttia ja maku määräytyy valittujen marjojen mukaan. Itse kaadoin blenderiin tänä aamuna tyrniä, joka on juuri nyt parasta kaikista.Ensimmäisen arkiaamun pieni luksuslisä syntyi passionhedelmästä ja granaattiomenasta, joiden simenet tuovat hyvän rouskaisun pehmeänä lohkeavaan lusikalliseen.

Avokado-juge (Raw)

yhdelle, valmistusaika 3 min.

 • 1 pehmeä avokado (mielummin ylikypsä kuin napakka)
 • 2 dl tyrni-marjoja, puolukkaa tai muita kirpeitä marjoja
 • 2 - 3 kokonaista taatelia (siemenet poistettuna)
 • 4 tippaa tai veitsenkärjellinen steviaa (jos pidät makeasta)
 • 1 rkl jotain proteiinijauhetta
 • 3/4 dl appelsiinimehua (mieluiten vasta puristettua)


Tehosekoita kaikki sileäksi. Tarjoa lisänä granaattiomenan siemeniä tai kokonaisia marjoja.


6 kommenttia:

 1. Onpas ihanan yksinkertainen ja herkullisen kuuloinen resepti, kokeilen heti kun saan avokadoni kypsiksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertainen on herkullista. Ostin läjän melkein ylikypsiä avokadoja tarjouksesta. Ilmeisesti jämät uuden vuoden pippaloista :)

   Poista
 2. Nami.Meilläpäin on avokadoaika nyt parhaimmillaan ja edullisimmaan ,joten usein tuleekin niitä syötyä.On se niin ihana raaka-aine!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan huippuja monipuolisuutensa suhteen myös.

   Poista
 3. Tätä täytyy kokeilla. Olen painiskellut inspiraationpuutteessa sekä tyrnimarjojen että hamppuproteiinijauheen kanssa (se tuntuu maistuvan kaikesta läpi), mutta tässähän se vastaus tulikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyrni peitti mielestäni kyllä aika näppärästi hampun maun (tai sitten makuhermoni ovat jo ihan turtuneet... :)

   Poista