torstai 16. joulukuuta 2010

Punainen joulukakku



Jouluista ohjetta pukkaa..
Tätä kakkua tein viime vuonna ja päätin jatkaa perinnettä tänäkin vuonna. Kakku maistuu mausteiselle ja suklaiselle, vaikkei siinä suklaata olekaan.


Punainen joulukakku:
  • 1 dl punajuurikuutioita
  • 1 pienehkö omena
Soseuta sauvasekoittimella. Saat n. 2 dl sosetta. Laita monitoimikoneen kulhoon
  • 2 dl rusinoita
  • 10 kokonaista, pehmeää taatelia

Heinonna monitoimikoneen leikkuriterällä. Lisää punajuurisose ja jatka sekoittamista tasaiseksi. Laita blenderiin
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 1 rkl soijalesitiinirakeita
Jauha jauheeksi. Lisää loput kuivat aineet, eli:
  • 2 rkl lucumajauhetta
  • 2 rkl karpalo- tai puolukkajauhetta
  • (1 rkl macaa)
  • 1/4 tl laatusuolaa
  • 1/2 tl kaardemummaa
  • 2-3 rkl carob-jauhettta (tai 1 rkl carobia 2 rkl raakakaakaojauetta)
Lisää kuiva-aineseos monitoimikoneessa rusina-taatelitahnaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää
  • 1/2 dl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl mietoa pähkinätahnaa (para-, cashew- tai manteli-)
Jatka sekoittamista kuohkeaksi. Lisää lopuksi
  • 4 rkl kookosöljyä sulatettuna
ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa pieni kakkuvuoka muovikelmulla. Painele kakkutaikina vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään.


 Kuorrutus:
  • 1,5 dl cashew-pähkinöitä, liota vähintäin tunti
  • vettä
  • 4 rkl kaakaovoita (sulatettuna)
  • 1 tl luonnonvaniljaa
  • 2-3 rkl juoksevaa hunajaa
  • hyppysellinen laatusuolaa
Jauha cashewit tasaiseksi tahnaksi blenderissä tai sauvasekoittajalla. Lisää vain sen verran vettä kuin on tarpeen. Lisää sulatettu kaakaovoi ja loput ainekset ja jatka sekoittamista kuohkeaksi.

Kaada kakun päälle ja levittele tasaiseksi kuorrutukseksi. Viimeistele marjajauheella tai kookosjauholla tai molemmilla.





Keittiökameleontti toivottaa ihanaa ja tunnelmallista Joulua ja Uutta Vuotta kaikille.



9 kommenttia:

  1. Vau! Tuo nyt on jo vallan verrattavissa kakkubloggareiden tuotoksiin, paitsi että raaka-aineet on epäilemättä fiksummat :) Punajuuri kuulostaa tuossa mielenkiintoiselta - ehkä sillekin pitää joskus antaa mahdollisuus.

    Jouluja kans. :)

    VastaaPoista
  2. Ihana resepti! Aivan todella kaunis kaakku ja raaka-ainelista hyvin mielenkiintoinen, testiin menee! Ja herkullista sekä rentouttavaa joulunaikaa myös sinne!

    VastaaPoista
  3. Voi että, kylläpä on upea kakku! Hyvää Joulua sinnekin suuntaan ja vieläkin upeampaa tulevaa vuotta ;)!

    VastaaPoista
  4. Hyvää joulua sinullekin ja kiitos kaikista resepteistä mitä olet täällä jakanut. Olen kokeillut monia. Tuon punajuurikakun voisinkin tehdä jouluksi. Mitä tuo soijalesitiinirae on ja mistä sitä saa. Voiko sen korvata jollain, jos sattuu niin etten sitä täältä Porvoon kaupoista löydä. Vaikka täytyy kyllä kehua, että aika hyvin täältä saa kaikkea. Paikallinen citymarketkin on oikein erikoistunut luomutuotteisiin. Puhumattakaan sitten erikoiskaupoista, joista löytyy luomua lähiruokaa ja erikoistuotteita. No, tulipas vähän kehuttua. Edelllisessä piparipostauksessa jäi vähän mietityttämään tuo kuivattu mantelivaahto. Miten sitä tehdään?

    VastaaPoista
  5. Oi mikä kakku! Eilen jo kävin tätä katsomassa ja kun tyttö sitten yöllä herätti mut, jäin vielä hetkeksi hereille ajattelemaan tätä kakkua ;-P !(Enkä mä edes juurikaan harrasta raakakokkausta.) Täytyypä tutkia, mitä noista aineista löytyis kaapista ja tehdä oma tutkielma.

    VastaaPoista
  6. Ihanan nätti kakku,ja jännä resepti!
    Ja oikein Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta Okriina.

    VastaaPoista
  7. Hyvää joulua sinulle!

    Kiinnostaa testata tätä ohjetta.

    Sama täällä kiinnostaa kuin Kuitin koivua, että voiko soijalesitiinirakeen jollakin korvata?

    Sitten mietityttää, että käykö pähkinätahnaksi liotetuista pähkinöistä hienonnettu seos?

    VastaaPoista
  8. Onpas herkullisen näköinen kakku!

    Hyvää Joulua myös sinulle ja kaikkea hyvää vuodelle 2011:)

    VastaaPoista
  9. Kiitos ihanista kommenteista kaikille! Pari viikkoa on kulunut reppureissulla netin ulottumattomissa, joten valitettavasti vastaukset joihinkin kysymyksiin tulevat luultavasti täysin myöhässä. Vastaanpa silti. Elikkäs soijalesitiinistä: Toimii emulgointiaineena, sitoo nestettä ja rasvaa yhteen, ja tässä kakussa tekee rakenteen kiinteämmäksi. Voi jättää poiskin. Useimmista luontaistuotekaupoista sitä saa Suomessa rakeina, mutta harvoin luomuna ja silloin on olemassa aina vaara, että joukossa on geenimuunneltua tavaraa.

    Pähkinätahnasta: Pikapähkinätahnan saa jauheeksi jauhetuista pähkinöistä, jotka sekoittaa tahnaksi hyvälaatuisen kylmäpuristetun öljyn kanssa. Liotetut pähkinät tuovat liikaa kosteutta.

    Edellisen postauksen mantelivaahdosta: Levitin mantelimaidon teosta jääneen mössön kuvurin tasolle ja kuivatin.

    VastaaPoista