torstai 17. helmikuuta 2011

Raakailusta Hesarissa


Huomenta ystävät!

Nyt on sitten saatu Hesarikin mukaan raw food -rattaisiin ;) 


Juttu, on tehty jo viime syksynä ja sen oli tarkoitus ilmestyä aiemmin, mutta muut ajankohtaiset aiheet kiilasivat kuulemma edelle. Noo, voi ollakin, että tämän hetken ennätyspakkaset eivät juuri nyt inspiroi kokeilemaan raakailua. - Tosin itseäni (entistä vilukissaa) ei kylmyys enää nykyisin kiusaa. Ja väittäisin, että raakailulla on asian kanssa jotain tekemistä...

Omenapähkinätorttu ja cashew-kermaa
. Jutun teko sinänsä oli mielenkiintoista ja hauskaa. Kokkailin raakaruokaa ja söimme toimittajan ja kuvaajan kanssa hyvän aterian. Valitettavasti lehden kuvat eivät anna oikeutta manituille sapuskoille. Joten, jos joku uusi tuttavuus on eksynyt tänne blogiin asti, ohessa toivottavasti vähän edustavampia kuvia resepteistä. Kaikki mainitut ohjeet löytyvät siis täältä blogistakin.

Raw pasta - sesongin mukaan porkkanasta ja bataatista. Lisänä puolukoita

Toivottavasti niiden kautta välittyy se, että raw food ei ole vaan terveellistä, vaan myös hyvää ja kaunista :)

Raw Pasta primavera - viime kesältä

Ihanaa päivää kaikille!


20 kommenttia:

 1. Huomenta,

  tykkäsin kovasti Hesarin jutusta ja se sai minut innostumaan raw foodista. Pohdin vain sitä, että kun itselläni on jonkin verran allergioita (mantelit, hasselpähkinä ja muutamat muut pähkinälajit), että kuinkahan itse pärjäisin tuolla ruokavaliolla..
  Mutta vaikuttaa erittäin fiksulta ja terveellisestä - käy järkeen, että mitä vähemmän ruoka-aineita prosessoidaam, sitä paremmin kaikki ravintoaineet säilyvät.
  Täytyy tutkia näitä sivuja, josko tänään jo kokeilisin jotain :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa,että tuo juttu viimeinkin julkaistiin:-) Olisko m mitenkään mahdollista lukea tuota juttua netistä,,,

  VastaaPoista
 3. Minusta juttu oli kirjoitettu ihan innostuneeseen sävyyn. Ainoa mikä vähän särähti oli toisessa kappaleessa, jossa sanottiin että näin ravinnon uskotaan olevan terveellisimmillään. Eikös asia ole ihan tieteellisestikin todistettu, että kuumennettaessa osa tärkeistä aineistä ravintoaineista häviää.

  Ollaan muuten saman ikäisiä!

  VastaaPoista
 4. Jep, ilo oli lukea tuota juttua! Kiitos :)

  Yaelian: yleensä hesarin jutut voi lukea HS:n nettisivuilta jälkikäteen kokonaisuudessaan, mutta käsittääkseni saman päivän jutut ovat vain verkkolehden tilaajien luettavissa. Eli eiköhän tännekin saada linkki koko juttuun jossain vaiheessa?

  VastaaPoista
 5. Hieno juttu, onnea!
  Olet lempiblogini, kiitos ihanista ohjeista ja kauniista kuvista.
  Anna

  VastaaPoista
 6. Täytyykin heti pyytää, että äitini säästää Hesarin. Tänäänkö se julkaistiin? Kiva juttu :)

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Tulin katsomaan blogiasi juuri Hesarin artikkelin perusteella. Lehdessä jo omenapiirakka vei huomioni ja täällä blogissa se näyttää vielä herkullisemmalta. Olen itse ihan vasta aloittelemassa raaka ravinnon lisäämistä ruokavaliooni. Aion jatkossa poiketa blogissasi ideoita hakemassa :)

  Peppi

  VastaaPoista
 8. Hei,

  juttu oli oikein hyvä, kuvia nyt lukuunottamatta. Kiva arkinen näkökulma ilman superruokahössötystä :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi, ja muut pähkinäallergiset. Varsinaiset puupähkinät ovat aika periaatteessa pieni osa raakailija menyytä (ellei ole koulussa pähkinätahnoihin, kuten minä..:) ja usein korvaavia vaihtoehtoja löytyy, kuten erilaiset siemenet, gluteenittomat viljat jne. Eikä koko ruokavalion tarvitse olla raakaa, vaan sieltä voi poimia itselleen sopivimmat jutut.

  Kuitin koivu, itse kiinnitin huomiota juuri samaan, hiukan väheksyvään sävyyn, joka paikoitellen tuli jutussa esiin. Se liittyy ilmeisesti vähän toimituksen linjaan.

  Ja kiitos kaikille muillekin kommentoijille!!

  VastaaPoista
 10. Jeee! Kävin heti lukemass digilehdestä jutun! Tosi kiva juttu oli ja aivan ihanat ohjeet :) Varmasti inspiroi tavallisia sekasyömäreitäkin! :)

  VastaaPoista
 11. Katja, se inspiraation jakaminen onkin olennainen juttu. Tässä suhteessa raakailu on ollut nyt kivasti esillä muissakin lehdissä.

  VastaaPoista
 12. Hesarin jutun perusteella poikkesin katsomaan -ihana blogi sinulla :) Paljon ideoita moniallergisen (ei pähkinäallergiaa) arkeen :)

  VastaaPoista
 13. Tätä juttua on odotettu! Joskus nimittäin bongasin "ensi Torstaina" -kulmasta ja siitähän on jo monta monta viikkoa.

  Tätäkin blogia olen seuraillut jo kauemmin, mutta en osannut yhdistää ennen kuin se mainittiin. Hyvä oli, mutta joo kivemmat kuvat täällä. ;)

  VastaaPoista
 14. Maximuksen äiti, uusia ideoita haluankin välittää. Kiva, että blogini miellyttää!

  janna, joo hassusti juttua mainostettiin jo aiemmin, mutta sitten tuli pakkanen (yksi niistä..) ja tilalle otettiin joku "sesonkijuttu".

  VastaaPoista
 15. No tuolla linkin takanahan se juttu onkin,kiva! Soitin jo Suomeenkin,ja pyysin säästämään RuokaTorstain,,,;D

  VastaaPoista
 16. Yaelian, kiva että linkki toimi sielläkin! (jos kerran YLE Areenan kanssa oli ongelmia..)

  VastaaPoista
 17. Kiva, muuten ei tätä juttua olisi tullut luettuakaan! Onnittelut hyvästä jutusta :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos paljon, luin torstain lehden vasta tänään ja täytyy sanoa että kolahti ja kovaa!
  terv. Mera

  VastaaPoista