maanantai 11. huhtikuuta 2011

Muutos

Olen tullut tämän blogin kanssa tienristeykseen. Matka jatkuu, mutta toisaalla. Blogini nimittäin muuttaa ja tästä lähtien bloggaan Evita-lehden alla. Mutta ei hätää, jatkan samalla linjalla kuin tähänkin asti. Keittiökameleontti tulee siis jatkossakin sisältämään laadusta tinkimättömiä reseptejä sekä havaintoja ruokailmiöistä, terveydestä, hyvinvoinnista eli kaiken kaikkiaan tietoisesta elämäntavasta.

Omassa elämässäni on tapahtunut ja tapahtumassa muitakin muutoksia, jotka olen toistaiseksi rajannut blogini ulkopuolelle. Sen verran voin kuitenkin kertoa, että kuten moni muukin puhtaaseen ja raakapitoiseen ravintoon siirtynyt, myös minä olen kokenut jonkinlaista henkistä detoxia.
En tietoisesti tilannut erityistä muutosta lähtiessäni kokeilemaan raakailua. Minua eivät pakottaneet siihen terveyssyyt, enkä kokenut varsinaista tarvetta muuttaa elämäntapojani. Olin enemmänkin utelias ja halusin ottaa selvää uusista jutuista, joihin olin törmännyt blogimaailmassa. Halusin myös laajentaa makukokemuksiani ja kokkaustaitojani. Siirtyminen yhä raakapainotteisempaan ruokavalioon tapahtui vähän kuin vahingossa, mutta tällä hetkellä se tuntuu aivan itsestäänselvyydeltä. Viimeinen vuosi on tuonut mukanaan valtavasti energiaa ja iloa ja ennen kaikkea vahvistanut kykyä kuunnella omaa sisäistä ääntäni. Ihmeellisiä asioita on tapahtunut ja olen saanut tutustua upeisiin ihmisiin. Omasta puolestani voin siis puhua, että siirtyminen puhtaaseen elinvoimaiseen ravintoon tuo aina mukanaan myös muuta kehitystä ja kasvua. Muutoksen ei kuitenkaan tarvitse olla äkillinen tai raju, vaan jokainen kokee sen juuri itselleen sopivalla tavalla.

Kiitän kaikkia blogini lukijoita tähän asti. Olette ihania! Tämä blogi jää elämään, mutta ei enää päivity.
Uudet juttuni löydät jatkossa täältä! 


Tie vie...123RF Stock Photo

24 kommenttia:

 1. Ihanaa Okriina!!! Onnea ja kaikkea hyvää ja parasta tiellesi :)

  VastaaPoista
 2. linkki ei toimi, paniikki melkeen iskee! minne menet? :D

  VastaaPoista
 3. Oujee, onnea! Linkit vaan uusiksi. Kirjoitteletko pelkästään nettiin vai lehdenkin puolelle jatkossa?

  VastaaPoista
 4. Katja, kiitos!

  Minttu, korjasin linkin. Nyt pitäisi toimia!

  ansku, jee! Tervetuloa :)

  nonnis, kiitos! Nettiin nyt tässä vaiheessa ainakin. Ja toivottavasti linkit toimi jatkossa paremmin.

  VastaaPoista
 5. Kääntäisitkö blogilistan suoralinkin uuteen blogiisi? :>

  ps onnea lehden 'tunnusteksesta'! En hirveästi henk koht perusta lehtien tavasta "omia" hyviä blogeja, mutta jos se sopii sulle ja saat enemmän lukioita niin miksi ei. Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
 6. Ainiin, piti kysyä jotain mikä on askarruttanut mieltäni: olisiko sulla jotain sivua tai vinkkejä miten kaupan tuoteista erottaa raw ja ei-raw ruoka? Tiedän tuon että raakaruoaksi nimitetään kaikkea joka ei ole kypsennetty yli 40°, mutta meinaankin asioita joista ei tule ajatelleeksi että ne on kypsennetty esim. pakastevihannekset, kaurahiutaleet jne.

  Minua kiinnostaa kovasti raw, mutta en oikein osaa ottaa sitä vastaan proteiininiukkuuden ja huonojen tietojeni takia. Tuskin muistan että maitotuotteetkin on ei-raw.. mutta entä soijarouheet? tofu? Jollain saitillan olen nähnyt listan näistä "huom. ei raw-ruuista" - osaisitko auttaa tai ehkä itse kirjoittaa asiasta? :)

  VastaaPoista
 7. Hieno juttu Okriina! Ihana kun jatkat,olen niin paljon saanut blogistasi, että en tiedä mitä tekisin jos en päivittäin voisikaan käydä reseptejäsi kurkkailemassa ja ottamassa mallia;)

  VastaaPoista
 8. Upeeta, mahtavaa! Onnea muutoksen tielle.

  VastaaPoista
 9. Voi harmitus, siinä ensireaktio.

  Maltillinen ja seesteinen blogi on siis mennyttä. Hukkuu sinne mainoksien alle.

  En tiedä olenko ainoa, mutta rasittaa, kun blogipostauksen lukiakseen pitää painaa "lue lisää". Jää useimmiten sitten painamatta ja lukematta koko juttu, jostain syystä näin.

  VastaaPoista
 10. Kafi ja Tiivi, ymmärrän pointtinne oikein hyvin ja itsekin mietiskelin pitkään siirtymistä tällaiselle kaupalliselle alustalle. Päädyin kuitenkin siihen, että jos tieto ja kokemukset tiedostavasta ja terveellisestä elämäntavasta tavoittavat tätä kautta sellaisiakin lukijoita, jotka eivät asiaa muuten tulisi ajatelleeksin, niin hyvä. Juttujeni sisältö on edelleen vapaasti itseni päätettävissä, eli se ei tule muuttumaan. Eli toivottavasti jaksatte suodattaa ylimääräisen sälän pois ja pysytte edelleen lukijoina :)

  Kafi,koska raakaruoka-ajattelu on tuotantopuolella Suomessa vielä käyt. kats. olematonta, ei ole mitään takeita siitä, missä lämpötiloissa esim. marjojen, hedelmien tai hiutaleiden kuivaaminen on tapahtunut, tai onko "tuoremehu" pastöroitu tai pakastevihannekset ryöpätty. Itse olen ratkaissut tämän niin, että epäselvissä tapauksissa joko selvitän asian suoraan valmistajalta, tai en välitä koko asiasta. Suurin osa käyttämistäni aineksista on kuitenkin tuoretuotteita (kasvikset, hedelmät, kokonaiset pähkinät jne.) Jotkut maitotuotteet, esim. juustot on valmistettu raakamaidosta, mikä lukee tuoteselosteessa. Eli ne ovat periaatteessa "raw". Soijatuotteet on aina kypsennetty jossain vaiheessa, koska soijapapua ei voi käyttää raakana. Hyvä aihe omalle postaukselle! Pistän korvan taakse.

  Kaisu, Ellu ja Maija, kiitos!

  VastaaPoista
 11. Okriina, kiitos tähän asti kirjoittamastasi blogista! Siitä on ollut iloa varmasti todella monille, minulle mukaan luettuna :) Hienoa nuo kuvaamasi muutokset ja että jatkat bloggailua kuitenkin jatkossakin :)

  VastaaPoista
 12. Hieno juttu ! Olet suosikkiblogejani ja hieman tuli surullinen olo ettei tämä blogi enään päivity,mutta tietenkin tulen sinne uuteen kotiin käymään.Paljon onnea uudelle blogikodille!

  VastaaPoista
 13. Angel, kiitos itsellesi! Muutos pitää meidät hereillä huomaamaan, mitä kaikkea ihmeellistä elämä tuokaan tullessaan :) Mutta vähän ristiriitaisia tunteita itsellänikin liittyy tähän muutokseen.

  Yaelian, itsekin teen jonkinlaista surutyötä tämän blogikodin kanssa. Mutta ei tämäkään tosiaan katoa minnekään, eivätkä minun juttuni ja kuvani jatkossakaan. Ympärsitö vain muuttuu. Ps. Olet ihan ykkösiä itsekin!

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Mia Lucia, kiitos. Keittiökameleontti-blogi siis kyllä jatkuu, mutta toisessa osoitteessa vain entisin tai entistä paremmin ;) jutuin. Tervetuloa uuteen osoitteeseen!

  VastaaPoista
 16. Onnea uuteen kotiin. Seuraan sinne pahimman stalkkerin tavoin, sillä tämä on ollut suosikkiblogini jo sen ensimmäisestä versiosta, ennen raakailua, asti. Vaikka en vannokaan raakailun nimeen, on blogista saanut paljon vinkkejä ja raikkaita ideoita. Kiitos!

  VastaaPoista
 17. Sari, kiitos kehuista ja kiva jos tulet perässä =)

  VastaaPoista
 18. Hei iloa muutoksesta ja uudesta alusta! Sopii hienosti kevääseen. Sun blogi on etulinjassa itseä innoittanut kokeilemaan/lisäämään raakajuttuja ja muuten pistänyt lisää miettimään omaa syömistä. Höyhensarjassa mennään mutta muutoksen tuntua siis täälläkin. Seurailen varmasti Evitankin sivuilta. :)

  VastaaPoista
 19. Päivi, mahtava kuulla! Ja Evitassa sama meno jatkuu...

  VastaaPoista
 20. Onnittelut tästä. Tuli aivan oikeaan paikkaan. Niin paljon vaivaa ja satsausta tähän blogiin on ammennettu, että aikakin jonkun antaa sinulle siitä hieman tällaistakin kunniaa. Jään odottelemaan innolla jatkoa :)

  VastaaPoista
 21. Hi everyone, I'm coming to Helsinki tonight. Any recommendations for finding raw food? I'm from San Francisco and have been 99.9% raw for the last year and a half. Thanks!

  VastaaPoista
 22. Visual Thinker, there is not really a desent raw food restaurant in Helsinki, yet. Silvoplee (http://www.silvoplee.com/) Toinen linja 3, is a vegetarian restaurant with some raw food options. CocoVi Bars in Kamppi and Erottajankatu serve raw food smoothies and some salads at lunch time. Sis. Deli in Kalevankatu and Korkeavuorenkatu also has some rawish food. And Ruohonjuuri (an organic food store) sells raw food snacks, superfoods etc. Hope you found something to eat!

  VastaaPoista