maanantai 3. syyskuuta 2012

Espoon salainen helmi - Cafe BastvikAjattele, jos voisit lähteä sunnuntai-brunssille tai iltapäiväkahville tunnelmalliseeen vanhan ajan kahvilaan. Istahtaa upottavaan sohvaan tai viittyä korituolissa lasiverannalla niin pitkään kuin huvittaa. ... Ja nauttia palan herkullista raw food -kakkua.


Tämä kaikki on totta kerran kuukaudessa, kun Cafe Bastvik avaa ovensa ja hemmottelee asiakkaitaan paitsi suussa sulavilla leivonaisilla, salaateilla ja suolaisilla piirailla, myös tunnelmallisella miljööllä kauniisti entisöidyn kartanon alakerrassa. 


Meneen maailman tunnelmasta huolimatta herkut ovat tätä päivää ja sokeripullien ja suklaaunelmaleivosten joukosta löytyy yleensä myös raakakaakkua. Viime sunnuntaina leivonnainen kätki sisäänsä granaattiomenaa ja raakasuklaata. Julistin sen välittömästi parhaaksi raakasuklaakakuksi, jota olen koskaan maistanut ja viimeisen leivoshaarukallisen jälkeen suorastaan kehräsin tyytyväsyydestä. 

Tämä kahvilahelmi sijaitsee Espoossa Saunalahden kainalossa. Aamupäivällä pöytään katetaan kartanoaamiainen klo 10 ja 12. Runsautta pursuava kakkupöytä ja päivän lounas on tarjolla klo 14 - 17.  Eilen lounasmenyyseen näytti kuuluvan kantarelli- tai fetapiirasta ja salaattia. Pelkän salaattiannoksenkin saa, mutta täysin kasviskunnan tuotteisiin luottava ateria on kuulemma vielä kehittelyn alla. Salaisen sisäpiiritiedon mukaan maaperä on kuitenkin otollinen jopa täysin raaka-vegaaniselle vaihtoehdolle tulevaisuudessa. Tässä vaiheessa kuitenkin jo sitä kakkua.  

Paikka näytti olevan erityisesti lapsiperheiden ja isovanhempien suosiossa, joten pöytävaraukset brunssille ovat suotavia. Iltapäivällä tilaa oli mukavasti teen, kahvin tai kotoisen mehun siemailuun.

Tällaisia hemmottelupaikkoja lisää, kiitos!8 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanalta paikalta! Kiitos vinkistä,ehkä ensi kesänä sitten tuonne...

  VastaaPoista
 2. Yaelian, Sovittu ;) - Ja näköjään nyt kommentointi toimii!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. ...minä olen puolestani kuullut erittäin supersalaista sisäpiiritietoa, että ko. raakasuklaakakku on alkujaan Keittiökameleontin appselsiini-raakasuklaakakkureseptistä lähtöisin ja sittemmin ronskilla käpälöinnillä muunneltu - eli kiitos Outi ;)

  VastaaPoista
 5. Fane, hehe jäljet johtavat sylttytehtaalle :D Mutta julistan tämän edelleen maailman parhaaksi.

  VastaaPoista
 6. Odotan innolla, että pääsen nauttimaan tuonne palan raakakakkua. Voi toki olla sen jälkeen, että heitän omat veitseni mehtään! : )
  Kiitos tästä vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Säpinää, luulen että kakkupalan jälkeen sitä on entistä innostuneempi kokkailemaan itsekin herkkuja. Ja tosiaan kannattaa esittää toiveita ja antaa palautetta, niin ehkäpä raakaherkkuosasto sekä makealla että suolaisella puolella entisestään laajenee.

  VastaaPoista