lauantai 17. marraskuuta 2012

Granaattiomenarullat (Raw)


Innostun silloin tällöin ostamaan granaattiomenoita varsinkin, kun niitä tähän vuodenaikaan saa melko edullisesti. Ajatus rubiininpunaisista siemenistä viekoittelee, sillä ne ovat tyylikäs lisä salaateissa ja annosten koristelussa. Granaattiomena on myös huikea terveyspommi ja immuniteetti-boosteri, mutta siitä huolimatta omput päätyvät usein koskemattomina hedelmäkulhon pohjalle. Antioksidantti-cocktailini syntyy sittenkin kotimaisista marjoista. Sillä noh... on se siementen kaivelu vaan aika työlästä. Huolimatta siitä, että takataskussani on parikin tekniikkaa, joilla siemenet saa poistettua ilman sotkua. Periaatteessa.

Kaivoin taas esiin pari hylättyä granaattia ja päätin selviytyä niistä kunniallisesti eroon. Valmistin hedelmärullia, jotka maustoin vähän jo joulumielellä kanelilla ja inkiväärillä. Rullien valmistaminen on helppoa kuin mikä, mutta kuivattelu kysyy kärsivällisyyttä. Kuivasin omiani n. 14 tuntia kuivurin tasolla. Se voi tehdä myös vähän nopeammin 75 asteisessa uunissa, jolloin hedelmäremmit ovat valmiina yöunien jälkeen. Tosin, jos haluat veden kielelle herauttavia terveysnameja, kannattaa nähdä vaiva ja pitäytyä hellävaraisemmassa kuivattelussa. 



Granaattiomenarullat

  • 2-3 granaattiomenaa
  • reilu ripaus kanelia ja inkivääriä
  • 1 rkl chiasiemeniä
  • reilu 1 tl mietoa kylmäpuristettua öljyä


Erottele granaattiomenan siemenet. Jauha chia-siemenet jauheeksi. Blendaa kaikki tehosekoittimessa mahdollisimman hienojakoiseksi massaksi. Rullista tulee rouheita siementen vuoksi, mikä ei ole huono juttu. Kuivattuna rullat ovat muikean makeita, joten jos pidät todella makeasta, lisää seokseen hunajaa tai agave-siirappia. Levitä lastalla leivinpaperilla päälystetylle kuivurin tasolle tai uunipellille. Kuivattele 40 asteessa, kunnes levy on keskeltä nahkea ja reunoilta kuiva. Jos reunat tuntuvat kuivahtaneen liikaa, niitä voi kostuttaa suihkimalla pinnalle vähän vettä. Leikkaa terävällä veitsellä tai saksilla n. 5 cm:n suikaleiksi ja kääräise rullalle. Säilytä rullat viileässä, kannellisessa purkissa.


11 kommenttia:

  1. Granaattiomppua en olekaan käyttänyt vielä rulliin,vaikka teenkin sellaisia usein;nytkin kuivurissa hurisevat omenarullat. Mitä teillä maksavat granaattiomenat nyt? Meillä taitavat myös olla halvimmillaan nyt,ja sesonki onkin pian ohi.Noista tuli todella nätin värisiä:)

    VastaaPoista
  2. Yaelian, juuri kävin kaupassa ja tarjouksessa 1,90. Aika hurkaa, että kotimaisten omenien hinta oli puolet kalliimpi!.

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia ja niin kauniin värisiä nuo rullat! :-)

    VastaaPoista
  4. Mimosa, kiitos. Granaattiomenat ovat inspiroivia myös kuvauskohteina. Väri on upea!

    VastaaPoista
  5. Ei tosiaankaan kauhean kalliit.Meillä ovat nyt olleet siinä euron luokkaa per kilo.

    VastaaPoista
  6. Yaelian, toi taisi olla kyllä ihan poikkeushinta.

    VastaaPoista
  7. Outi tykkäsin!Lisäsin myös hieman psylliumia,ja niistä tuli kivasti kiinteät mutta pehmeätköt.Mun täytyy tunnustaa että söin ne yhdellä kerralla ja pian on pakko tehdä lisää;D

    VastaaPoista
  8. Yaelian, psyllium onkin varmaan hyvä lisä. Kokeilen seuraavalla kerralla. Juu, ei meilläkään rullat kauaa säilyneet :)

    VastaaPoista
  9. Täytyypi kokeilla, granaattiomena on jäänyt vähäiselle kokeilulle, mutta kun kuivuri on niin nämä makupalat voisi olla hyviä :)

    VastaaPoista