sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Aamu-smoothie: Limebanaani

Aamuuni alkaa yleensä smoothiella. Vaikka muuten söisin mitä sattuu, hyvästä aamiaisesta pidän kiinni. Ja kun kerran on päässyt vihersmoothien makuun, muut vaihtoehdot tuntuvat lopulta aina latteilta. Tosin se on välillä hyvä käydä toteamassa vaikkapa latten ja hillo-croissantin parissa. Rehdin kaurapuuronkin jälkeen jään kaipaamaan sitä keveän energistä olotilaa, jonka smoothie jättää jälkeensä.

IMG_0265

Arkiaamuisin blenderi hurahtaa käyntiin salaattia, pinaattia tai persiljaa pullollaan, lisänä useimmiten marjoja, muutama viikuna makeutukseen sekä herne- tai hamppuroiteiinia ja chia-siemeniä, jos olen muistanut ostaa niitä. Smoothie saa usein peitteekseen kurpitsansiemeniä ja lisää marjoja tai kookoshiutaleita. Sen sijaan sunnuntaisin (ja joskus muulloinkin kun on aikaa) tuunailen täyteläisemmän herkun, jossa on  myös hedelmiä, mantelimaitoakin ehkä tai pähkinöitä.

IMG_0281

Banaani löytää tiensä smoothieeni vain harvoin, sillä en oikein pidä sen äitelästä mausta. Tänään tein kuitenkin poikkeuksen ja välillä nämä sivuaskelet yllättävät iloisesti. Limen ja inkiväärin kanssa juomasta tuli raikas. Ja vihreä nyt vain on jotain, mistä en voi saada tarpeekseni, varsinkaan harmaana helmikuun aamuna.


Reseptikuva

Limebanaani-smoothie taitaa kelvata jatkossa myös välipalapiristykseksi.

IMG_02705 kommenttia:

 1. Vihersmoothie aamulla on hyväksi havaittu rutiini täälläkin :) Sitä tuntee heti olonsa jotenkin orvoksi, jos smoothien korvaa jollain muulla! Ihanan raikkaan oloinen ohje. Pidän banaanista ihan kaikessa, vaikka pyrinkin säännöstelemään sen käyttöä. Tämä voisi ollakin seuraava käyttökohde :)

  VastaaPoista
 2. Täälläkin harrastetaan vihersmoothieita melkein joka aamu.Minä tosin pidän tosi paljon banaaneista,joten lisään niitäki mielelläni joukkoon.Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Anni Minerva, se on kyllä jännä tuo smuutikoukku. Aina välillä muka kyllästyn ja päätän siirtyä vaikkapa puuro- tai myslilinjalle, mutta ennen pitkää huomaan taas olevani blenderin ääressä :)

  Yaelian, pidän myös banaaneista, mutta melkein missä tahansa muualla paitsi smoothieissa. Ja kiitos, halusin ladata kuviin samaa freesiä aistimusta, mitä löytyi smoothie-lasista. Täällä on nimittäin todella harmaa päivä tänään.

  VastaaPoista
 4. mietinkin että miten se limesmoothie tuli noin vihreäksi kunnes äkkäsin sen salaatin. ja banskua meillä päätyy hyvin harvoin smoothieen, viherjauhetta usein kuivatun nokkosen muodossa tai machateetä.

  VastaaPoista
 5. Herkkusuu, tämä on tosiaan kursailemattoman vihreä smoothie ja maku on aika pirtsakka :)

  VastaaPoista