lauantai 9. helmikuuta 2013

Popcornisalaatti
Torstaiaamuna en tapani mukaan saanutkaan avata ensimmäiseksi Hesarin ruokasivuja, vaan lehti oli varattu. Sieltä luettiin ahkerasti popcornitestiä. Makutestissä voittajiksi nousivat leffapopparit ja voin makuiset mikro-popcornit. Meillä maissi kuitenkin paahdetaan perinteisellä kattilamenetelmällä.

Popcornia on aika ajoin nostettu jopa superruokien listalle. Sipseihin verrattuna ne ovat toki parempi valinta, sillä paukkumaissihan on kokojyvää ja maissin kuori sisältää paljon kuitua, jopa antioksidantteja (polyfenoleita). Kyse on silloin kuitenkin aidoista kattilapoppareista, mieluiten luomu-sellaisista, sillä  mikropopcorneja tuskin voi suprefoodiksi mainostaa. Ne sisältävät sekä kovetettua kasvirasvaa, keinotekoisia aromeja, usein rutkasti suolaa ja paahtamisen aikana pussista vapautuneita ikäviä kemikaaleja. Kaikkea muuta kuin kehomme kaipaamia aineksia siis.

Omasta mielestäni popcornin teossa hauskinta on aina ollut juuri se kattilan kanteen suuntautuva sarjatuli. Ja tästä tavasta kannattaa pitää kiinni. Tosin meillä paukkumaisia valmistuu yleensä vain lasten bileisiin, äiti kun rouskuttaa mieluiten lehtikaalisipsejä.

Ja jos poppareita sattuu valmistumaan suuren suuri kattilallinen, ylijäämää voi käyttää jenkkien tapaan vaikkapa krutonkien sijaan salaatissa. Yllättävän hyvää.

Resepti
* Cashew-mayon tilalla kastikkeena voi  käyttää myös valmista (vegaanista) majoneesia.
** Jos pidät kypsemmästä parsakaalista, kukinnot voi kevyesti höyryttää, mutta jättää silti rapsakoiksi.

IMG_0208

2 kommenttia:

  1. Mä en ole koskaa välittänyt popcornista(vanha Otto-kissani Helsingissä taas rakastaa niitä!) mutta kivalta näyttää tuossa salaatissa.Ja herkulliselta kuulostava cashew-mayo:)

    VastaaPoista
  2. Yaelian, en itsekään ole mikään popparifriikki, mutta niitä tulee joskus tehtyä lasten sipsinälkään. Aika kiva yhdistelmä olivat sitten kuitenkin salaatin muiden ainesten kanssa.

    VastaaPoista