sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Superpallot

Sitä voisi kuvitella, että kun on ollut 48 kahdeksan tuntia non-stop kokkaamassa viikonloppuretriitillä (mitä nyt pienet yöunet ja meditaatiot välillä), ensimmäinen asia mielessä kotiin tultua ei olisi ruoka, eikä ainakaan siitä kirjoittaminen. Mutta niin vaan piti päästä näppäämään ruma kuva ja laittaa se vielä blogiinkin.


Oikein tosissaan kun kokataan, niin silloinhan ei syödä, vaan maistellaan ja napostellaan ja illalla kaadutaan sänkyyn liian väsyneinä edes ajattelemaan muuta kuin unta. Mutta onneksi on keksitty Superpallot ja pakuritee. Nämä pikku voimakuugelit antoivat sopivan potkun juuri sillä hetkellä, kun ei ollut ihan varma, jaksanko vielä laittaa kolmen ruokalajin raw food - paleo - detox- illallisen 12:lle, vai lyyhistynkö naama edellä parsakaalikulhoon. Illallisen valmistaminen osoittautui sitten paremmaksi vaihtoehdoksi.
Superpallot3

Muutama ihan superhyvä reseptikin tuli kehiteltyä lennosta, mutta harmi kyllä olen tällaisilla sessioilla aina niin kiireinen, etten ennätä kuvata mitään. Enkä halua piinata esteettistä aistianne enemmillä pikaotoksilla, joten  kurkkufenkolikeitto ja rosmariinimantelileipä jäävät odottelemaan rauhaisaa hetkeä omassa keittiölaboratoriossa.

Superpallot:
  • 1/2 kp goji-marjoja --> jauha jauheeksi 
  • 3 rkl hampunsiemeniä 
  • 2 rkl chia-siemeniä 
  • 2 rkl lucuma-jauhetta 
  • 1 rkl siitepölyrakeota 
  • 1 tl raastettu luomuappelsiinin kuori 
  • 1 tl jauheuttua inkivääriä 
  • rouhaus mustapippuria 
  • 2-3 rkl hunajaa 
  • 2 kp cashew-pähkinöitä --> jauha tehosekoittimessa voiksi

Yhdistä cashew-voihin gojijauhe (jätä osa jauheesta viimeistelyyn) sekä kaikki muut ainekset. Vaivaa käsin taikinaksi ja pyörittele palloja. Jo taikina on kuivaa, lisää vähän vettä (teelusikallinen kerrallaan). Pyörittele goji-jauheessa tai kookosjauhoissa. Säilytä kannellisessa rasiassa.

- Ja nyt syömään ja loppuillaksi telkkarin ääreen aivokoomaan! Ehkä pari Superia vielä seurana

5 kommenttia:

  1. Olitpa taas ahkera! Ai että ruma kuva,no ei laisinkaan ;D Varmaankin ihan mukavaa tuollainen kokkaaminen,vaikkakin väsyttävää.
    Aika kivat pallot;gojista en niin välitä mutta appelsiini antaa ihanaa makua vaikka mihin!

    VastaaPoista
  2. Aineluettelosta päätellen et taida kauheasti harrastaa lähiruokaa? Eikö kotimaisista ihan tavallisista aineksista synny mitään terveellistä, kun pitää hakea kaikenlaisia erikoisuuksia ihan maailman ääristä?

    VastaaPoista
  3. Jael, kokkausmaratoneja on kiva tehdä välillä, mutta ihan joka päivä en kyllä moiseen kykenisi. Palloset maistuvat eniten juuri appelsiinilta, gojin tilalla voisin hyvin käyttää jotain muitakin kuivattuja marjoja.

    Anonyymi, yksittäinen ohje ei kerro vielä siitä, millaista ruoanlaittoa harrastan, eikä siitä anna kattavaa kuvaa edes kokonainen blogi. Siksipä nimestä löytyykin tuo Kameleontti, sillä keittiöluovuuteeni löydän inspiraatiota moninaisista asioista :)

    VastaaPoista
  4. Ooh, haluan heti kokeilla! Mieheni on entinen michelintähtikokki ja nykyisin kodinhenki (olemme juuri palanneet 9 vuoden ulkomaanelämästä) ja vegaani, joka laittaa kaikki ruokamme alusta asti itse. On ihanaa päästä vähän itsekin irrottelemaan kämmenen keskelle juuttunutta peukaloa! Minuakin kiinnostaa anonyymin lailla ruoan ja ravintopommien etsiminen luonnosta ja läheltä, joten otan mielelläni vastaan vinkkejä siitä mitä ja milloin kannattaa keräillä. Voisiko esim siitepölyä kerätä lähiniityltä parhaaseen pölyaikaan? Rahaakaan ei aina ole ostella luontaistuotekauppojen brändättyjä jauheita. Ylläolevasta reseptistä korvaan ehkä tuon siitepölyrakeon ja lucumajauheen jollain muulla - lisään vaikkapa auringonkukansiemeniä tehosekoittimeen ja hurrrrr! Kokeillaan! Kiitos loistoblogista!

    VastaaPoista
  5. Tulipas hyviä!!! Auringonkukansiemenet toivat hieman kitkeryyttä, muttei liikaa. Parempaa varmasti ilman, muttei ekstra-omegasta haittaakaan ole. Nams!

    VastaaPoista