keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Kurssiuutisia! - Tule kokkaamaan hyvän mielen ruokaa la 11.1.2014Minulta on kyselty paljon tulevista ruokakursseista, mihin olen koko syksyn vastannut: "Ehkä myöhemmin". No, nyt on sitten se myöhemmin! Tasan kuukauden kuluttua, eli tammikunn 11. päivä järjestän raakaruokakurssin ERY:n koulutustiloissa Helsingissä teemalla hyvän melen ruoka.

Mieli Hyvää! - raakaruokakurssi

Samalla tavalla kuin tietyt ruoka-aineet lisäväät fyysistä vastustuskykyä ja terveyttä, oikeilla ruokavalinnoilla voi vahvistaa myös hyvää mieltä ja aivojen toimintakykyä. Jokainen, joka on maistanut palan raakasuklaakakkua jakaa luultavimmin kokemuksen siitä, että tällaisesta kakusta tulee erityisen hyvä mieli. Mutta hyvän mielen herkkureseptejä on paljon muitakin. Kurssilla käydään läpi, miten hyvä ruoka ja ravitsemus lisäävät mielen voimaa ja kokataan yhdessä raakaruokia, jotka tukevat mielen hallintaa, aivoterveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kurssi sisältää käytännönläheisen luennon, kokkaukset materiaaleineen ja yhteisen aterian. Huom! Ennakkotietoja tai taitoja raakaruoanlaitosta ei tarvita! Kurssin käytyään osallistujat saavat sähköisen tietopaketin, joka sisältää perustietoa mielen hyvinvointia tukevasta ravinnosta, raakaruoanlaitosta sekä kurssin reseptit. Kaikki tämä sisältyy kurssin hintaan, joka on 98 € (sis. alv 24%). Lisäksi ERY:n jäsenille ja ennen 24.12 ilmoittautuneille lupaan 10% alennuksen!

Miksi juuri tällainen kurssi, eli vähän taustoja 

Olen vetänyt monia raakaruokakursseja, joilla on perehdytty perusasioiden saloihin ja toivon mukaan olen tartuttanut osallistujiin myös oman innostukseni aihetta kohtaan. Ja raw food näyttää totta vieköön tehneenkin kuluneen vuoden aikana komean esiintulon valtamedian ja yleisen tietoisuuden piirissä. Niin paljon kuin rakastankin raw kurssien järjestämistä, innostavaa kokkailua yhdessä ja herkullista ruokaa, jota syömme päivän päätteeksi, olen syksyn aikana löytänyt itseni usein miettimästä, mitä uutta voisi tälle alueelle tuoda.

Painotan omissa kokkailuissani yhä vahvemmin itsensä kuuntelua ja joustavuutta ehdottomien periaatteiden sijaan. Tähän liittyy olennaisesti se, että sekä ruoanlaitosta että syömisestä täytyy tulla myös hyvä mieli. Enkä tarkoita tällä sitä, että onnittelee itseään illalla hyvin noudatetusta "dietistä" tai siitä, ettei päivän aikana sortunut "paheisiin". Vaan sitä, että tekee valintojaan ruokalautaselle tietoisena siitä, että tietyt ravintoaineet ruokkivat kyllä kehoamme paremmin kuin toiset - ja vaikuttavat jopa aivokemiaamme - mutta tämän lisäksi ruokaan ja ravintoon liittyy myös paljon muita hyvään oloon - ja mieleen vaikuttavia asioita. Ja nämä ovat yhtä monisyisiä kuin elämä itse :)

Tällä hetkellä oma mielenkiinnon kohteeni onkin hyvän mielen ruoka, sillä mielen hyvinvoinnilla ja varsinkin stressillä on valtava vaikutus myös fyysiseen vointiimme. Olen penkonut aihetta tiiviisti viimeisen vuoden ajan ja tehnyt käytännön tutkimusta omassa koekeittiössäni. Joitakin reseptejä olen myös kirjoitellut Flourish-blogiini Jolien sivuilla. Niinpä minulla on tunne, että haluan jakaa nyt juuri näitä oivalluksia uuden kurssin muodossa. Ja vaikka mieliruoka ei välttämättä ole raakaa, se on usein raakapainotteista, joten siksi raakaruokakurssi.


Ilmoittaudu mukaan itse tai anna kurssi lahjaksi!

Sitovat ilmoittautumiset kurssille tulee tehdä viimeistään pe 3.1.2014 joko osoitteeseen okriina@gmail.com tai outi.rinne@meleon.fi. Mukaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.


Huom, kurssilla valmistettavat ruoat sisältävät pähkinöitä, siemeniä ja raakoja kasviksia sekä suklaata, joten jos tiedät olevasi allerginen kerrothan asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Vink vink, kurssi voi olla myös mukava lahja pukinkonttiin! Ja mikäli tilaat kurssin lahjaksi saat itsellesi e-kirjasen, joka jaetaan kurssilaisille!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta. Minä olen aina ollut sitä mieltä, että liian tiukka dieetti ja sen vahtiminen ovat itse asiassa pahaksi terveydelle. Toki itselläni olisi hurjasti opeteltavaa myös ihan niiden oikeasti terveellisten ruoka-aineiden osalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen aivan samoilla linjoilla, vaikka teidänkin tervellisistä ruoka-aineista paljon. Ne ovat kuitenkin vain yksi osa kokonaisuutta. Sitäpaitsi itselläni olisi varmastai paljon opittavaa ranskalaisesta ruokakulttuurista, josta löytyy sitten paljon sitä muuta mielen hyvää ;)

   Poista
 2. Hei , onni niille jotka ehtivät ilmoittautua tammikuun kurssille, mutta harmi meille :O(
  Kaksi innokasta haluaisi ilmoittautua helmikuun kurssille, jos vain saisimme tietää ajankohdan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T, ajankohta odottaa vielä varmistusta tilan puolesta. Mutta tulossa on eli kannattaa pysyä kuulolla. Varmimmin tiedon saat, jos laitat viestiä vielä s-postiin: okriina(at)gmail.com

   Poista