perjantai 18. huhtikuuta 2014

Lakka-lucumakonvehdit

Kun harrastaa itse suklaan keittelyä, pääsiäisnamit eivät heti  pääse loppumaan kesken.
Kokeilin vaihteeksi vähän toisenlaista suklaata, johon sain inspiraation lähiruokamessuilta mukaan tarttuneesta hillajauheesta. Lakkapulveri on yleensä sen verran tyyristä, ettei sitä tule ostettua, mutta joko Annelin yrit & karkit tarjoaa sitä kukkaroystävälliseen hintaan tai kyseessä oli messutarjous.

Nämä lakka-lucumanamit sisältävät kaakaota vain voin muodossa, mutta maku on silti hämmästyttävän suklainen. Tai oikeastaan rakenne on suklaata ja maku lähempänä toffeeta. Tuoreena voimakas lakka muuttuu kuivattuna paljon miedommaksi, joten hienovaraista aromia ei kannata peittää tuhdeilla mauilla. Lucuman lempeä makeus toimii kuitenkin lakan parina hyvin. Marjajauhe antaa konvehtien joukkoon myös mukavaa rouheutta. - Mutta varoitus, näihin voi tulla himo!Lakka-lucumakonvehdit


 • 2 dl kaakaovoita ---> sulata vesihauteessa 
 • 1 rkl hunajaa 
 • 1/8 tl Kalaharin suolaa (mieluiten hienoksi jauhettuna) 
 • 4 rkl lucuma-jauhetta 
 • 1 rkl jauhettua lesitiiniä 
 • 2 rkl lakkajauhetta 
 • 1/2 tl jauhettua inkivääriä

Vispilöi kaikki ainekset sulatetun kaakaovoin joukkoon luetellussa järjestyksessä. Kaada suklaamuotteihin ja laita hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin, kunnes seos kovettuu. Säilytä viileässä.4 kommenttia:

 1. Namilta näyttävät! Minulla on kaapissa puolukkajauhoa....Suomesta saatua,lakkajauhetta ei taas täällä takuulla löydy;D Olen huomannut että marjajauheet tosiaankin menettävät paljon aromiaan kuivattuna,ja sama juttu on myös lucuman kanssa.
  Oikein hyvää pääsiäistä Outi!

  VastaaPoista
 2. Ioista pääsiäistä sinullekin Jael. Tuore on aina tuore, on sitten kyse lucumasta tai marjoista. Mutta molemmat tuovat myös kivaa rakennetta juttuihin.

  VastaaPoista
 3. Apua, noihin iski himo jo pelkästä kuvien katsomisesta ja reseptin lukemisesta. Onneksi kohta on perjantai = raakasuklaantekopäivä! :)

  Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Iina, nämä ovat jotenkin salakavalan koukuttavia kyllä :) Herkullista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista