lauantai 14. maaliskuuta 2009

Vegaani lounastaa

Välillä vegaanikin haluaa lounastella ulkona, ja usein vielä ei-vegaanissa seurassa. Mikäli selvästi vegehenkiset paikat (esim. Kahvila Soihtu) jätetään pois laskuista, kahvilalounaisiin löytyy Helsingin keskustassa aika yksitotinen valikoima. Soijalattea sentään saa jo useammasta paikasta, mutta leipä- ja pullapuoli on tiukemmassa. Ilahduttavaksi poikkeukseksi tässä suhteessa osoittautui Lasipalatsin Cafe Java. Omistajanvaihdoksen myötä paikan tarjonta on muuttunut kaiken kaikkiaan aiempaa kiinnostavammaksi. Toiveiden mukaan koottavan salaatin lisäksi täytetyistä leivistäkin löytyi sopivaa purtavaa. Tarjoilijatyttö ymmärsi välittömästi, kun kysyin vegaaniystävällistä vaihtoehtoa (toisin kuin monessa muussa paikassa, jossa saa erikseen tavata, että "Ei, en syö mozzarellaa, myöskään parmesani ei ole kasvis"). Sain lautaselle tuhdin ruissydämen, joka täytteenä oli mm. tapenadea, marinoitua munakoisoa, artisokkaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja sekä lehtisalaattia. Ruisleipä saattaa kuulostaa tylsältä ja terveelliseltä, mutta leipä oli ruisleipien aatelia, tuoretta ja namia! Myös paikan soijalatte on asiallinen, tosin keskustan kalleimmasta päästä. Teen ystävälle on tarjolla laaja valikoima maustettuja ja muutama maustamaton vihreä/musta tee, sekä rooibosta. Teenkeiton mestarinäytettä on kuitenkin turha odottaa: Haudutettu tee tarkoittaa pikku siiviläpallon lirutusta haaleassa vedessä. Joten tilaa vaan se soijalatte.

3 kommenttia:

 1. Hyvä tietää; voin sitten mennä tuonne kun olen kesällä Hesassa. Täällä vegaanisen lounaan löytäminen on helppoakin helpompaa;joka kulmassa on falafelipaikka ja niiden lisäksi/tilalle voi pitaan tai lautaselle valita erilaisia salaatteja.Vegaaniravintoloitakin on pari, yksi tosi hyvä jossa käyn joskus.

  VastaaPoista
 2. Vähän kateeksi käy :) Siellä teillä varmaan kasvisten käyttö on perinteisestikin vähän toista luokkaa, kuin täällä ja tarjontaa riittää...

  VastaaPoista
 3. Käyn yleensä aina Helsingissä käydessäni syömässä tuon ruisleivän Javassa. Paikan soijalatte on myös todella hyvää!

  -Elina/chocochili.net

  VastaaPoista