maanantai 14. maaliskuuta 2011

Räppiä


Jokin aika sitten kävi niin, että paketti luomupinaattia näytti lähestyvän parasta ennen päiväystä. Miten niin voi käydä meidän keittiössä, ihmettelen itsekin. Onneksi muistin nähneeni jossain blogissa vihreän wrapin, joka oli tehty pinaatista. Ohje oli ihmeellisen simppeli ja jauhetut chia-siemenet sen salaisuus. Sovelsin ideaa omaan makuuni ja sain pinaatit pelastettua. Samalla syntyi ehdottomasti toiseksi paras tapa herkutella lehtivihreällä. Ensimmäinen on tietysti lehtikaali-sipsit, jotka ovat niin hyviä, etteivät ne voi olla terveellisiä. Selvää green junk foodia ;)

Pinaatti-wrappia ja bataattihummusta


Pinaatti-wrap (2 kpl):
250 g pinaattia
1 pieni kirpeä omena
2 rkl chiasiemeniä jauhettuna
1 rkl oliiviöljyä
1 tkl raw-agavesiirappia
2 tl sitruunanmehua
1 tl tamaria
ripaus laadukasta suolaa
ripaus cayennepippuria
1 tl jeeraa
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl kanelia

Sekoita kaikki monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Levitä ohueksi levyksi kuivurin tasolle tai leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivata 4 t tai kunnes levy/letut ovat kiinteitä mutta taipuisia. Huom. jos kuivurisi tasot ovat pyöreää mallia, suosittelen uunikuivausta.

Kaameaa kännykkäkuvausta: Työlounas, täytteenä parsakaalia paprikatahinikastikkeessa.

En tietenkään malttanut lopettaa tähän, vaan jatkoin räppäämistä myös porkkanalla. Niistäkin tuli aika kivoja, varsinkin meksikotyylisille täytteille.



Porkkana-wrap (2 suorakaidetta tai n. 6 lettua):
1 iso porkkana
1 pieni kirpeä omena
2 rkl chiasiemeniä jauhettuna
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunanmehua
ripaus laadukasta suolaa
ripaus cayennepippuria
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
1/4 tl kanelia

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Sekoita ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Levitä yhdeksi ohueksi levyksi kuivurin tasolle tai leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivattele n 6 t tai kunnes levy/letut ovat kiinteitä mutta taipuisia.

Rullien sisällä pikanttia ananas-punasipulisalsaa
Wrappien täytteinä ovat toimineet viimeisimmät dippihittini, kuten bataattihummus, paprikatahinikastike ja ananas-punasipulisalsa. Niiden ohjeita, ystävät, laitan jakoon myöhemmin. Sitä ennen: Let's wrap!


11 kommenttia:

  1. Pinaatilla on kyllä tapana väsähtää aika pian...
    Ihania wrappeja! Mäkin tein tomaatti-zucchiniwrappeja raw-iltaani,mutten sitten enään ehtinyt täyttää niitä,joten söimme ihan vaan palasina wrappi-kuorta. Paprikatahini on ihanaa,mullakin oli sitä just tuossa illassani ja se oli oikein hitti!

    VastaaPoista
  2. Hovkonditorn, kiitos :)

    Yaelian, pinaatti on tosiaan vähän herkää. Wrappi-kuori on tosiaan sellaisenaankin ihanaa, aina en minäkään edes malta täyttää erityisesti millään.

    VastaaPoista
  3. Oi että mulla on ollut wrapit listalla niin kauan kun Excalibur on ollut talossa, mutta en oo vielä saanut aikaiseksi. Mutta tästäpä taas sain inspiraation! Ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
  4. Katja, mahtavaa, Excalibur on ehdoton räppikone! Niissä kaivataan kunnon kuivaustasoja.

    VastaaPoista
  5. Äää, näyttää niin hyviltä etten kestä! Jospa mä joku päivä repäsen ja saisin aikaseks kokeiltua jotain täällä esiteltyä ihanaa reseptiä... jotenkin vaan koen noi kuivattelut ym. hankaliksi.. Mutta.. kyllä mä vielä _joskus_ kokeilen :D

    VastaaPoista
  6. Kermaperse, joo et tod näk ole ainoa, jolla on jonkinlainen kynnys kuivatteluun. Tällainen wräppi on aika helppo aloitus siinä mielessä, ettei kuivatteluun mene kauheasti aikaa.

    VastaaPoista
  7. Hei! Millä jauhat chia-siemenet? Luuletko, että psylliumia voisi heittää wrappiin mukaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chia-siemenet saa jauhettua tehosekoittimella tai vielä kätevämmin sähköisellä kahvimyllyllä. Psylliumia voi käyttää ilman muuta. Chia-siemenet korvaisin pellavansiemenjauheella + 1 rkl psylliumjauhetta.

      Poista
  8. Niin ja tuosta kuivatuksesta vielä sellainen kommentti, että miten se tapahtuu uunissa? Monessako asteessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matalin uuninlämpö, alin taso ja luukku vähän raollaan esim. kauhan varren avulla. Siis jos haluaa pitää homman ihan raakana. Jos kypsempi ok, silloin n. 80 astetta alin taso ja kuivausaika on huomattavasti lyhyempi, 1 - 2 tunti uunin tehoista riippuen. Kannattaa kytätä silloin, ettei pääse kuivumaan liikaa tai kärvähtämään.

      Poista