Outi Rinne

Olen keittiöön kotiutunut psykologi, valmentaja ja kouluttaja ja ennen kaikkea pitkän linjan kasviskokki. Hääräystä ruoan parissa on takana jo pari kymmentä vuotta. Inspiroidun erityisesti aidoista asioista ja käsillä tekemisestä. Tärkein oivallukseni keittiössä on se, että gourmee-tason herkut voivat olla terveellisiä ja niistä tulee energinen ja hyvä olo. Kasviskokkaus on myös eettistä ja ympäristöystävällistä, mutta ennen kaikkea hauskaa ja luovaa puuhailua keittiössä. Kaikki hyvä tulee siis samassa paketissa. 

Ruoan ja mielen hyvinvoinnin välinen yhteys on niin ikään alue, jota tutkin jatkuvasti. Tällä alueella yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla sekä ruoka-aineiden ravinteikkuus, mielihyvää tuottavat elämykset sekä sosiaaliset kokemukset ja ruokakulttuuri.

Jos kirjoituksissani ja resepteissäni esiintyy oudolta kuulostavia termejä, ruoka-aineita ja valmistustapoja, ei hätää, olen itse ollut aivan samassa tilanteessa, sillä raakapainotteista kasviskokkailua ei opeteta missään kokkikoulussa ja kurssitkin ovat vähissä. Eli kysy, ihmettele ja kommentoi rohkeasti. Minä ja muut lukijat ovat taatusti kiinnostuneita myös sinun kokemuksistasi. 

Outi

4 kommenttia:

 1. Hei,
  ostin tänään kilon pussin mung-pavun ituja.
  Onko sinulla tietoa, voiko ituja kuivata/pakastaa?
  Tänään löytyi myös sivusi, joita aion ehdottomasti tutkia lisää!
  Yt. Leila

  VastaaPoista
 2. Heii Leila, Ituja voi hyvin kuivata. Niitä voi myös maustaa tilkalla öljyä, suolaa ja pippuria sekä jotain kuviattua yrittmaustetta tai vaikkapa curry-jauhetta, riippuen mistä pidät. Pakastamaan en ryhtyisi, rakenne kärsii.

  VastaaPoista
 3. Tein itse kikpapujauhoa kokonaisista pavuista, onko se myrkyllistä kun papuja ei ole liotettu ja keitetty ennen jauhamista, vai pitäisikö pavut liottaa, keittää ja kuivata uudelleen ennen jauhamista? Leipäänhän se tulee ja menee uuniin noin tunniksi, mutta riittääkö se poistamaan haitalliset aineet?

  VastaaPoista
 4. Moi,

  Eksyin tänne sivustolle enkä kadu. :) Tosi hyvä blogi ja hyviä reseptejä!

  VastaaPoista