Ruoan ja mielen hyvinvoinnin välinen yhteys on niin ikään alue, jota tutkin jatkuvasti. Tällä alueella yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla sekä ruoka-aineiden ravinteikkuus, mielihyvää tuottavat elämykset sekä sosiaaliset kokemukset ja ruokakulttuuri.
Jos kirjoituksissani ja resepteissäni esiintyy oudolta kuulostavia termejä, ruoka-aineita ja valmistustapoja, ei hätää, olen itse ollut aivan samassa tilanteessa, sillä raakapainotteista kasviskokkailua ei opeteta missään kokkikoulussa ja kurssitkin ovat vähissä. Eli kysy, ihmettele ja kommentoi rohkeasti. Minä ja muut lukijat ovat taatusti kiinnostuneita myös sinun kokemuksistasi.
♥ Outi
Hei,
VastaaPoistaostin tänään kilon pussin mung-pavun ituja.
Onko sinulla tietoa, voiko ituja kuivata/pakastaa?
Tänään löytyi myös sivusi, joita aion ehdottomasti tutkia lisää!
Yt. Leila
Heii Leila, Ituja voi hyvin kuivata. Niitä voi myös maustaa tilkalla öljyä, suolaa ja pippuria sekä jotain kuviattua yrittmaustetta tai vaikkapa curry-jauhetta, riippuen mistä pidät. Pakastamaan en ryhtyisi, rakenne kärsii.
VastaaPoistaTein itse kikpapujauhoa kokonaisista pavuista, onko se myrkyllistä kun papuja ei ole liotettu ja keitetty ennen jauhamista, vai pitäisikö pavut liottaa, keittää ja kuivata uudelleen ennen jauhamista? Leipäänhän se tulee ja menee uuniin noin tunniksi, mutta riittääkö se poistamaan haitalliset aineet?
VastaaPoistaMoi,
VastaaPoistaEksyin tänne sivustolle enkä kadu. :) Tosi hyvä blogi ja hyviä reseptejä!