Mr. Big |
No, onneksi olen sentään vähän päässyt nauttimaan ylijäämätuotannosta, kun sain tuliaisiksi jättimäisen kesäkurpitsan. Mr. Big oli niin kerrassaan mehevän oloinen kaveri, etten raaskinut kohdella sitä kovin ronskilla kädellä ja ensin vain viipaloin siitä hartaana ohuen ohuita siivuja leivän päälle.
Meitsin lauantaimakkara. |
Pintaan vain vähän ruususuolaa ja mustapippuria, ripaus savupaprikajauhetta ja hiivahiutaleita ja makkaravoileipä on valmis :)
Lounasleipä no. 1:
Tattari-revittyä, avokado-majoneesia ja päällä sinappista lehtikaalisalaattia ja basilika-tomaatteja. Ja ne kesäkurret.
|
Loput kurpitsasta muuttuivat lounaaksi ja iltapalaksi hieman monimutkaisemmin menoin. En osannut ensin päättää, teenkö kiekoista pihvejä vai "leipiä" ja oikeastaan niistä tuli hyviä molempiin tarkoituksiin.
Viipaloin kurpitsan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja ladoin pellille.
Päälle sama setti suolaa ja pippuria kuinedellä sekä laadukasta oliiviöljyä ja reilusti hiivahiutaleita. Korppujauhon omaisesti ripottelin päälle myös jauhettuja pellavansiemeniä, jotka sitovat ylimääräistä kosteutta ja tekevät pinnasta rapsakan oloisen. - Usein minulta kysytään, mistä hiivahiutaleita voi hankkia. Jos hyvin varusteltu elintarvikeliike tai terveyskauppa ei ole ulottuvilta, oluthiivahiutaleita voi hankkia kätevästi vaikkapa Hyvinvoinnin Tavaratalosta.
Osa kurreista meni kuivuriin, osa uuniin 100 asteeseen, kun oli kiire saada palaa iltanälkään. Uunipaahto kesti tunnin, kuivurissa huristeltiin yön yli.
Strait from the dehydrator. |
Kesäkurre-leipien väliin voi sujauttaa mieleisensä kasvispihvin, tällä kertaa se oli tähteistä syntynyt quinoa-parsakaaliburgeri. Quinoa on kerrassaan mainio pihviaines.
Luomutomaatteja, viipaloitua punasipulia ja pari salaatinlehteä ja herkkulounas on valmis.
Kesäkurpitsa-sandwich
- Isokokoinen kesäkurpitsa
- kylmäpuristettua oliiviöljyä
- laadukasta suolaa
- mustapippuria
- oluthiivahiutaleita
- valkosipulijauhetta
- jauhettuja pellavansiemeniä
- (sesamin siemeniä)
Leikkaa kesäkurpitsa sentin viipaleiksi. Voitele oliiviöljyllä molemmin puolin ja ripottele pintaan loput ainekset. Asettele kuivurin tasolle tai uunipellille ja kuivattele 40 asteessa tai paahda uunissa 100 asteessa, kunnes pinta kuivahtaa ja kurpitsaviipaleet hieman pehmenevät.
Avokado-inkamarjamajoneesi
- 1/2 avokado
- 1/2 keskivahvaa chiliä
- 1/2 tl laadukasta suolaa
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
- valkosipulinkynsi
- 1 tl sinappijauhetta
- 1/2 dl inkamarjoja tai 1/2 rasiaa tuoreita ananaskirsikoita
- 2 dl kookosmaitoa
Surauta kaikki sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa majoneesiksi.