Sivelin jo aamusta jättiviipaleille marinadit ja heitin 40-asteiseen uuniin. Tomaatit olivat sen verran äijiä, etteivät mahtuneet kuivuriin.
Meidän isi on pullahiiri, joten aamulla nostin pöytään korillisen puusteja. Isi kävi salaa nappaamassa bagelin, mutta piti myös raaka-mamin leipomista mantelipuusteista. Raw-puustien ohje löytyy tällä kertaa CocoVi:n keittiöstä. Pakurijuoman sain hörppiä itse, sillä isi halusi oikeaa kahvia.
Isi sai myös pizzaa.
Ja illalla tomaattipihvit ja pestolinssejä.
Tomaattipihvit ja linssipestoa
- Isoja pihvitomaatteja 1-2/ ruokailija (3/ isi)
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi puristettuna
- mustapippuria (reilusti)
- 1 tl kuivattua rosmariinia, oreganoa ja timjamia (kutakin)
Sekoita marinadiainekset ja sivele viipaloiduille tomaateille. Asettele tomaatit leivinpaperilla päälystetylle pellille (tai kuivurin tasolle) ja kuivattele uunin alaosassa 40 asteessa, uuniluukku vähän raollaan, n. 4 tuntia tai pidempään.
Linssipesto:
- 2,5 dl (beluga-)linssejä
- 10 cm:n pätkä purjoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl hunajaa
- mustapippuria
- muutama aurinkokuivattu tomaatti
- n. 50 g nippu persiljaa
- 2 ruukkua villirucolaa
- reilu kourallinen saksanpähkinöitä
- 1/2 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä puristettuna
- 3/4 dl mietoa oliiviöljyä
Keitä linssit ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja sekoita lämpimiin linsseihin etikka, öljy, suola hunaja ja mustapippuri sekä silputut aurinkotomaatit. Viipaloi ohuen ohuelti sekaan myös purjoa. Valmista pesto:
Jauha tehosekoittimessa silputut yrtit, pähkinät, valkosipuli ja suola. Lisää lopuksi oliiviöljy ja pyöräytä pikaisesti sekaisin. Sekoita pesto linsseihin.
Asettele osa tomaattiviipaleista tarjoiluvadille. Lusikoi päälle linssipestoa ja laita toinen viipale päälle. Tee vielä kolmaskin kerros. Tarjoa mahdollisesti yli jäänyt täyte erikseen.
Isi ei ole mikään vegaani ja nautti tomaattipihvinsä raakamaidosta valmistetun vuohenjuuston ja punaviinin kanssa. Taisi olla aika hyvällä tuulellakin se meidän isi.
Kyllä on iskän kelvannu! :) Ihania herkkuja, kuten aina. Nuo pestolinssit kuulostavat huipuilta ja ainakin enimmät ainekset löytyy kaapistakin. Tomaatteja en raaski enää ostaa, mutta varmaankin linssit käy sellaisenaankin? Ihania ohjeesi myös tuolla Cocovin puolella! :)
VastaaPoistaAnni Minerva, on isukki tottunut meillä aika hyvälle :) Teen itse aika usein tämän tapaisia linssijuttuja, ohjettahan voi varioida vaikka miten päin. Alkaa meidänkin vihanneslaatikko olla juures- ja kaalilinjalla, mutta nämä monsterimollukat oli pakko saada. Ihan huikeita pihvitomaatteja löytyi lähi-K:sta. Ja joo, niitä CocoVi:n puusteja voin kyllä suositella, kuivakan ulkonäön ei kannata antaa hämätä, maku ja rakenne on lähimpänä perinnepuustia, mitä olen raw-linjalla maistanut.
VastaaPoistaIsi oli onnekas;D Näin ensin nuo puustisi Cocovin sivuilta,en vaan päässyt siellä kommentoimaan,näytti hyvältä! Samoin tomaattijutut,nami:)
VastaaPoistaYaelian, tallaisia klassikkoannoksia vähän eri variaationa taas :)
VastaaPoistaOmpas näyttäviä, tosiaan ihan juhlaruokia iskä saanut päivänään :) Voi olla että meillä olisi suu loksahtanut auki mutta enpäs olekaan mikään gurmee-kokki :P
VastaaPoistaMahtavan näköistä, Nam! <3 Linssit ovat yhtä suosikkiruuistani, tosin tällä hetkellä olen keittämisen sijaan innostunut idättämään ja marinoimaan niitä, loistavaa ruokaa! Puustit näyttävän myös hyviltä ja suloisilta, menevät kokeiluun pikimmiten ;)
VastaaPoistaAivan mahtavia herkkuja on teidän isi saanut. Ymmärrän, ettet pystynyt noita tomaatteja vastustamaan, nehän ovat suorastaan hurjia!! ja tosi koristeellisia.
VastaaPoistaEroavatko nuo belugalinssit kovasti niistä tavanomaisemmista vihreistä? Tomaatit linssipestolla kuulostavat ja näyttävät mainioilta.
Mausteinen Manteli, kyllä se aina yrittää muistaa kehua :) Toisaalta noissa annoksissa ruoka-aineet itsessään hoiti jo ainakin puolet dekoreerauksesta.
VastaaPoistaAnonyymi, itse tykkään myös idätetyistä lisseistä ja juurikin marinoituna. Kaikenlaiset linssit rokkaa!
Paula, eikö olekin ihan ihmetomaatteja! Ne suorastaan hyppäsivät ostoskoriin ja vaativat päästä johonkin näytille. Belugat ovat niitä pieniä mustia. Maku on aika sama kuin vihreissä, joista tämä pesto onnistuisi ihan yhtä hyvin. Ovat vaan vähän koristeellisempia ja kypsyvät puolet nopeammin.