Eräs suosikkini on jo pitkään ollut punajuurisuklaakakku. Kypsennettyyn kakkuun löytyy hyvä resepti esim. täältä. Samaa ideaa mukaillen sekoittelin raw-version, josta tuli melkeinpä vielä herkumpi. Olen tehnyt kakusta eri versioita nyt useampana viikonloppuna, ja se on aina yhtä hyvää. Myös täysin lihis-ystäväni piti siitä kovasti.
Elävä punajuurisuklaakakku:
- 1/2 kp/ 1,25 dl mehustimesta saatua punajuuriraastetta (= n. 2 punajuurta)
- 1/2 kp/1,25 dl idätettyä tattaria
- 1/4 kp / reilu 0,5 dl saksanpähkinöistä jauhettua jauhoa
- 2 rkl carob-jauhoa
- 2 rkl (raaka-)kaakaojauhoa
- 1 kp/2,5 dl yön yli liotettuja kivettömiä taateleita (= n. 1/2 kp liottamattomia taateleita)
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1/2 tl jauhettua luonnonvaniljaa tai 1/2 vaniljatankoa
- 2 rkl kookosöljyä
- ripaus hienoa ruususuolaa
Kakusta tulee hyviä pieniä brownie-paloja jo sellaisenaan, tai suklaakuorrutuksella siveltynä. Yläkuvan paloihin sekoitin keskenään 1 rkl kotimaista luomuhunajaa (ei vegaania!, mutta ekoa :), 1 rkl kookosöljyä ja 1 rkl raakakaakaomassaa, jotka siis sulatin vesihauteessa. Sivelin nopeasti palojen pinnalle ja ripottelin muutaman kaakaonibsin.
Mutta sitten The Herkkuversioon:
Tästä kaikki oikeastaan lähti, koska ensimmäinen ajatukseni oli kakku, jossa voisin leikkiä punajuuren hauskalla värillä. Lopputuloksena oli kolmivärinen punajuurisuklaakakku inkivääri- ja kookoskuorrutuksella. Inkiväärillä maustettu valkosuklaakuorrutus punajuurisuklaakakun pinnalla oli aivan hulvattoman hyvä! Kookoskerma oli myös ok, mutta ilmankin saattaa pärjätä. Kuvat eivät valitettavasti tee oikeutta tälle tuotokselle, koska kakku valmistui ja syötiin iltapimeässä. Mitään ei jäänyt päivänvaloon kuvattavaksi (- tai anteeksi siis siihen harmaaseen hämärään jota näkyy ikkunan takana työpäivän ajan).
Punainen suklaakerroskakku:
Pohjakerros:
Valkoinen kerros:
Punainen suklaakerroskakku:
Pohjakerros:
- Valmista kakku kuten edellä. Laita irtopohjavuoan reunaosa paikoilleen, kun alat koota kakkua.
Vaaleanpunainen kerros:
- 1/2 kp/1,25 dl cashew-pähkinöitä yön yli liotettuna
- 1/4 kp/ 60 ml kaakaovoita (lämmitettynä juoksevaksi)
- 4-6 rkl juoksevaa luomuhunajaa (riippuen, miten makeaa haluat, täysin vegaanisen saat käyttämällä agave-siirappia)
- 1/2 kp vettä + punajuurimehua (antamaan väriä)
- 1 tl sitruunanmehua
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl sitruunan kuorta
- ripaus hienoa ruususuolaa
Valkoinen kerros:
- 1 kp/ 2,5 dl kookoskreemiä (ks. ohje täältä)
- 1/2 kp/ 1,25 dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
- 2 rkl juoksevaa kookosöljyä
- 1-2 rkl hunajaa (tai agave-siirappia)
- vaniljaa
- ripaus hienoa ruususuolaa
Tästä hämärästä kuvasta saa vain aavistuksen siitä, että sekä pohja että täyte ovat oikeasti kauniin punaisia.
Sanonpa vain että WAU! Kookosta, inkivääriä, suklaata, punajuurta = i love ! Uskaltaisinkohan kokeilla "tavis"-synttäreille viemisiksi.. Mitenkä toi punajuuren maku esiintyy tossa? Musta kuulostaa aivan ihanalta, mietin vaan noita, joille jo pelkät kookostaatelikakkujutut ovat olleet aika rankkoja uutuuksia elämään.. ;)
VastaaPoistaAina vaan herkullisempia ohjeita tulee joka kerta! Alan jo toivoa etta paasisin takaisin Suomeen taalta Intian reissulta, etta paasen kokeilemaan naita ihanuuksia. :D
VastaaPoistaJohanna, hmm.. riippuu taviksista. Olen tarjonnut tätä omille tavisystävilleni, tosin ilman kookoskuorrutusta, ja no problem. Kukaan ei ilmeisesti edes tajunnut, että kyse on jostain "raakahihhuloinnista" (en maininnut) ja tyytyväisistä äännähdyksistä päätellen pitivät. Punajuuren bongasi vain oma 11 v, joka tietää, että mutsin safkoissa on aina jotain jäynää...
VastaaPoistaIisa, kiitos. Mä kyllä kuitenkin mielelläni olisin siellä Intiassa nyt. Tätä pimeyttä ei leikkaa edes kakkuveitsellä...
Kuulostaa ihan tajuttoman hyvältä! Punajuuren ja suklaan liitto on mahtava ja kaikki nuo muutkin jutut tekevät tuosta ihan super herkun varmaankin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaYaelian, erityisesti valkosuklaa-inkivääri oli herkullinen yllätys. Ajattelin kokeilla johonkin muuhunkin.
VastaaPoistaMia Lucia, :D
Oih miten ihania kakkuja! Hyviä vinkkejä punajuuren käyttöön. :)
VastaaPoista